StoryEditorOCM
TV&Realitypitaju se gledatelji

Sabotira li RTL ‘Stanje nacije‘? Zadnja emisija emitirana u porno terminu. Evo što o svemu kaže Zoran Šprajc...

Piše Scena SD
22. svibnja 2023. - 22:00

Posljednja emitirana emisija ‘Stanje nacije‘ autora i voditelja Zorana Šprajca prošlog je petka imala rođendansko izdanje i emitirana je tek deset minuta iza ponoći.

U rasporedu RTL-a bila je najavljena za u pet minutra do ponoći, no počela je još kasnije. Nije trebalo dugo proći, a društvene mreže su se užarile i mnogi su se gledatalji zapitali što se to događa sa pompozno najavljivanim projektom Zorana Šprajca.

Je li u pitanju politika, sabotira li to RTL Šprajca koji je često bez dlake na jeziku i ne štedi naše vladajuće, a ni opoziciju...

- Već neko vrijeme očigledno je RTL-ovo omalovažavanje i ponižavanje Šprajca i Mojmire Pastorčić kliznim terminom početka njihovih emisija. Nije mi jasno zašto RTL to radi, nije mi jasno ni kako Šprajc i Mojmira to podnose - pita se jedna gledateljica?

- Nitko ne može reći da u Hrvatskoj na televizijama nema slobode govora. Ali tek iza ponoći. Isto je i na Novoj. Tamo Provjereno ide isto oko ponoći. A valjda to tako mora biti ako žele opstati. Kako kaže gazda. A gazda kako kaže ćaća... - piše jedan korisnik Forum.hr-a.

image
Damir Krbec

Inače, komentar gledateljice koja se požalila na termin vidio je i sam Šprajc koji joj je odgovorio: Jednostavno u kasnijem večernjem terminu zbog različitog trajanja pojedinih formata (filmovi npr) teško je zadržati fiksni termin emitiranja bez prekidanja drugih emisija što mnoge također s pravom nervira. Sinoć je prije Stanja nacije bio poduži film (Midway) i to je sve.

Uostalom bilo bi dobro da svi skupa počnemo razumijevati da sve više postaju važne brojke i gledanosti na društvenim mrežama... A tu stvarno dosta dobro stojimo. Televizija je još važna za nas par dinosaurusa i kad mi izumremo to će bit to - napisao je Šprajc.

Podsjetimo, on je prošle godine napustio višestruko nagrađivanu emisiju ‘RTL Direkt‘ i prepustio je Mojmiri Pastorčić, te je pokrenuo vlastiti projekt ‘Stanje nacije‘. I u ovoj emisiji dominira politička satira kao žanr, a stanje naše nacije prikazano je na način kakav je i Šprajc sam - drukčije, ironično, dovitljivo, britko.

image
Damir Krbec

- Stanje nacije vjerojatno je najuzbudljiviji, ali i najizazovniji televizijski projekt na kojem sam ikad radio. Krenuli smo s mnoštvom nepoznanica jer je riječ o potpuno novoj formi na našem tržištu, ali uz ekipu sjajnih suradnika, vjerujem da ćemo uspjeti napraviti sadržaj koji će se gledateljima svidjeti - rekao je Šprajc uoči premijere prve emisije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 04:23