StoryEditorOCM
TV&Realitypopularni show

Nije pobijedio u Večeri za pet, ali je sve oduševio! Jerko nam komentira šestar i otkriva: ‘Toga sam se najviše bojao!‘

Piše V.P.
22. rujna 2023. - 21:50

Ako ste ovog tjedna pratili Večeru za 5 na RTL-u niste mogli ne primijetiti Jerka Tresku. Ovaj programer po struci toliko se svidio gledateljima koji mu pišu kako je imao večeru godine. Gostima je servirao tradicionalni grah s mlijekom, zatim ‘Pusti otok‘ koji su činili mljeveno meso, jeger, hrenovke i rajčice, a za kraj palačinke sa šećerom. U svom domu u Nedelišću pokazao je i svoje vještine pisanja pjesama, no ono što je najviše iznenadilo gledatelje bio je trenutak kad je u pripremanju pljeskavica koristio vjerovali ili ne - šestar! Iako nije odnio pobjedu Jerku to ne smeta, a u ćakuli za Slobodu Dalmaciju u svom stilu komentira nastup o kojem se toliko priča.

image
RTL

Kako ste se odlučili prijaviti na Večeru za pet?

Prijavio sam se gledajući show jedne večeri. Spontano, nepromišljeno i nadasve neodlučno. Ispunjavajući prijavu, na pitanja o mojim kulinarskim performansama odgovarao sam iskreno, a u uvjerenju da neću proći kvalifikacije. Ipak, dogodilo se čudo.

Odakle ideja za večeru koji ste pripremili?

Vodio sam se idejom da hrana mora završiti na stolu. Bilo kakvi složeniji postupci obrade hrane bili bi osuđeni na propast i večere ne bi bilo. Zato sam između propasti i debakla odabrao debakl.

Ispričajte nam malo o slavnom šestaru kojim ste oblikovali pljeskavice… Koristite li ga inače u kuhinji?

Šestar mi se učinio kao duhovit alat koji bi se uklopio u moja neumijeća, te ih još više naglasio. Što se tiče toga koliko ga koristim u kuhinji, koristim ga koliko i ostale kuhinjske alate - nikad.

image
RTL

Još neke neobične rekvizite možda?

Meni su svi rekviziti u kuhinji neobični. Razne žlice s rupama, velike, male, one ogromne viljuške s dva šiljka, one ravne žlice s rupama, kliješta raznorazna za štipanje ili što već... Sve su to meni nepoznati rekviziti. Koristim ih prema vlastitom nahođenju, ali uistinu ne znam koji je za koju prigodu termičke obrade namijenjen.

Jesu li vas iznenadile pozitivne reakcije gledatelja?

Jesu. Ako dozvolite na trenutak bih se najuozbiljio: Priznajem da sam strepio od reakcija. Zaista ne znam kuhati. Između ispasti duhovit i ispasti smiješan je tanka linija. A ono što nikako nisam htio je da ispadne da se izrugujem nekome ili nečemu. Osim samome sebi, naravno. Produkcija je bila vrhunska i uvelike su mi pomogli. Kraj najuozbiljenosti.

image
RTL

Što mislite o ocjenama koje ste dobili u emisiji?

Priklonit ću se procjeni većine kandidata da mi ocjene nisu bitne. Ja sam sam sebi htio nešto dokazati i mislim da sam u tome u potpunosti uspio: htio sam si dokazati da sam nesposoban baš onoliko koliko sam i pretpostavio.

Kako biste vi ocijenili svoj nastup?

Nezahvalnog li pitanja. Ali ostat ću priseban, korektan i subjektivan. Ako usporedim svoja jela s jelima mojih suboraca u showu, mislim da nisam zaslužio ni dvojku. Možda čak ni četvorku.

Kako komentirate konačni poredak na tablici?

Tko sam ja da sudim? Prepustit ću to kompetentnijima. Nikad se ne zna. Lopta je okrugla. Danas svi kuhaju.

image

Jerko Treska

RTL

Koje je najluđe jelo koje ste ikad pripremili?

Ne mogu na ovo odgovoriti jer bi ispalo da sam prethodno lagao da ne kuham. Ali u povjerenju, ako sam baš sam kod kuće, gladan i očajan, skuham si koju kobasicu.

Odakle taj pozitivni duh i stav kojeg imate?

Uvijek sve gledam pozitivno. Evo u showu sam bio posljednji. Ali nitko nije bio četvrti, ni peti. Dakle osvojio sam broncu!

image
RTL

Je li se uvijek šalite kad ste u društvu?

Pa ne mogu uvijek. I na sprovodima je društvo, ali to bi bilo krajnje neprimjereno. "Učestalo" bi bio prikladniji termin.

Kako ste se zaljubili u kuhanje?

Nikako. Moglo bi se reći sam ga čak prezirao, ali sam to potisnuo i prikrio. Prezirao sam ga iz dna duše. Preciznije, to bi bilo dno dna duše. No osjećam da mržnja nestaje i razvijaju se sve pozitivniji osjećaji prema tavi, loncu, šestaru, viljušci s dva šiljka...

image

Jerko Treska

RTL

Planirate li se prijaviti u neki novi show?

Vrlo rado. Trenutno najviše razmišljam o nekom izboru ljepote, jer mislim da sam i vrlo lijep.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. svibanj 2024 23:36