stdClass Object ( [id] => 1219877 [title] => Uršula Tolj otvoreno o ‘skidanju s ekrana‘: Mislim da godine nisu razlog!; Otkriva sve o HTV-u i sebi privatno: Tata je bio vatreni hajdukovac, i ja sam! Htjela sam u sportsku rubriku, evo zašto nisam [alias] => ursula-tolj-otvoreno-o-skidanju-s-ekrana-mislim-da-godine-nisu-razlog-otkriva-sve-o-htv-u-i-sebi-privatno-tata-je-bio-vatreni-hajdukovac-i-ja-sam-htjela-sam-u-sportsku-rubriku-evo-zasto-nisam [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Prošlog tjedna jedan od najguglanijih pojmova na internetu bilo je ime Uršule Tolj (49). Ova voditeljica HRT-a nakon 25 godina uspješne televizijske karijere uoči početka jesenske sheme doživjela je hladan tuš, nakon što su joj šefovi na Prisavlju kazali da ukidaju glazbeno izdanje emisije “Kod nas doma” koju je prethodne četiri sezone vodila svakog petka.

To je ujedno i značilo da je više nećemo gledati na malim ekranima.

Vijest o Uršulinu iznenadnom nestanku s TV-a obišla je regiju, prenijeli su je i portali u Sloveniji, Bosni i Srbiji, što samo govori koliko je voditeljica popularna izvan hrvatskih granica.

Unatoč tome, trenutno vodstvo državne televizije donijelo je odluku da jedno od svojih zaštitnih lica makne s ekrana, a ovo nije prvi put da se Uršuli to događa u karijeri.

Zasad jedino zna da će uređivati novu sezonu showa “Zvijezde pjevaju” koja kreće u listopadu. Bilo kako bilo, odluku je spremno prihvatila i kaže - spremna je ići izvještavati i na tržnicu, jer novinarstvo je njezin život.

Najduže bez ekrana - četiri godine

U nikad iskrenijem razgovoru voditeljica samo za Slobodnu Dalmaciju priča o svojoj dugogodišnjoj televizijskoj karijeri tijekom koje je u svojim emisijama ugostila najveće hrvatske i regionalne glazbene zvijezde, a odmah na početku dotakli smo se goruće teme o kojoj bruji regija.

Tko vam je i kada rekao da više nećete voditi emisiju “Kod nas doma”?

- Prije mjesec i pol dana, javili su mi producent i moj prvi nadređeni, urednik Zabave, gospodin Mario Sedmak. Prenijeli su odluke svojih nadređenih. Promijenila se urednička ekipa projekta “Kod nas doma”, samim time i koncept i sadržaj emisije.

---

image

’Mojoj djeci uvijek je čudno gledati me na televiziji’

Željko Puhovski/Cropix
---


Je li ovo prvi put da se tako nešto dogodilo u vašoj karijeri?

- Ne, ovo je već treći ili čak četvrti put.

Doista?

- Da. Može se reći i da sam navikla (smijeh).

Kada je to bilo i s kojim emisijama?

- Ma, ne bih se sad na to vraćala da nešto krivo ne kažem, davno je to bilo. Uglavnom bi bila riječ o smjeni, odnosno promjeni rukovodećeg kadra koje bi onda odlučilo ukinuti neke emisije, uvesti nove i mijenjati shemu. Ništa neobično, uobičajena je to praksa.

Koliko vas najduže nije bilo na ekranu?

- Oko četiri godine, ali sam u to vrijeme povremeno vodila neke festivale, humanitarne projekte i slično. Dakle, toliko me nije bilo u tjednom ritmu, ali bih tu i tamo nešto vodila. No, ja sam i urednica i novinarka pa posla nije nedostajalo.

Kako se nosite sa sadašnjom odlukom vaših šefova na Prisavlju?

- Jako sam voljela raditi “Kod nas doma” petkom i naravno da mi je žao. Ali takva je hijerarhija i moje je da odluku prihvatim i da se s jednakom strašću bacim na nove projekte.

Jesu li vam se javili neki glazbenici nakon što su čuli da je emisija ukinuta?

- Jesu, imam među njima dosta prijatelja. Sve su poruke završile s pozitivnom notom i nadom da će u budućnosti doći još nešto bolje, a i ja vjerujem da je tako.

Čudi li vas da nije pronađen neki drugi projekt koji biste vodili? Ipak ste jedno od zaštitnih lica HRT-a gdje radite već 25 godina.

- Ne čudi me.

Zašto?

- Pa budući da nisam samo voditeljica nego i urednica, novinarka pa i scenaristica, znam da neki misle da sam jaka i u tim segmentima, pa me ne vide u svojim vizijama kao voditeljicu.

---

image

Uršula piše i pjesme, a pjevali su ih mnogi od Maje Šuput do Davora Radolfija

Bruna Žeželić
---


Je li vas pogodilo kad ste prošle godine maknuti i s mjesta urednice Dore i šefice naše Eurosong delegacije?

- Dala sam sve od sebe za taj projekt, no očito je da su se moje ideje o tome što taj projekt treba biti razlikovale od ideja tadašnjih nadređenih. Dogodi se to, idemo dalje.

Stvar je vizije

Posljednjih smo godina svjedoci kako s HRT-a preko noći nestaju voditeljice koje su zagazile u pedesete. Bojite li se da se i vama to ne dogodi?

- Hm… To je više stvar vizije programa i emisija koje nudiš. “Briljanteen” su, recimo, mogli voditi samo mladi voditelji, a za talk-showove ipak morate imati, uz voditeljsko, i bogato životno iskustvo. Tako da, ako postoje emisije koje bih mogla voditi i s 50+, ja bih ih rado vodila.

Mislite li da vaš nestanak s ekrana ima veze s vašim godinama?

- Stvarno ne znam, mislim da nema, ali ne možete mene pitati za nešto što nije moja odluka. Otkud da ja to znam?

Volite li biti ispred kamera?

- Volim, nemojmo se lagati, ali opet ne pod svaku cijenu.

Primjerice?

- Pa, ono što sam vam malo prije rekla. Voljela bih voditi emisiju koja mi leži, odgovara mojim afinitetima i znanjima, a ne daj što daš. Na primjer, da sad vodim emisiju o ekonomskom stanju u zemlji ili o vrtlarstvu.

OK, ja sam štreberica, i za to bih se pripremila i učila. Pa učila sam sve o svojim gostima s glazbene scene iako ih većinu dugo godina znam. Možda bih i zavoljela vrtlarstvo, ali sigurno ne bih bila tako dobra u tome kao što je Kornelija Benyovsky Šoštarić.

Hoće li vam nedostajati nositi minice u studiju? (smijeh)

- Neće, pa ne nosim ih ja pred kamerama zbog kamera, nego zato što ih volim nositi i dobro se osjećam u njima.

---

image


 

Željko Puhovski/Cropix
---


Vijest da vas najesen neće biti na ekranu prenijeli su i mediji u regiji. Iznenađuje li vas toliki interes sedme sile za vas?

- Meni laska što je toliko medija prenijelo tu vijest jer sam dobila dojam, a dodatne poruke na mrežama su to potkrijepile, da su ljudi i u Hrvatskoj i izvan nje rado gledali emisiju. Ali teško je o sebi tako razmišljati.

Kao koliko sam ja zanimljiva medijima i jesu li vijest prenijeli zbog mene ili zbog emisije? Kad sam na svom storyju prenijela onu zgodu o policajcu koji mi je rekao da bi najbolje noge HRT-a prepoznao bilo gdje (imala sam tada masku i pitala ga kako me prepoznao), uopće nisam slutila da će svi mediji to prenijeti.

Stvarno sam iz te neke pozitivne vibracije u toj policijskoj postaji, imala potrebu to ispričati. Dakle, ja razmišljam kako emisiju koju radim “prodati” medijima, ali o sebi tako ne razmišljam. Ne znam jesam li klikanija od drugih kolegica i bi li moja fotka na naslovnici prodala više ili manje primjeraka nekog časopisa.

Odlična ekipa

Po struci ste profesorica hrvatskog jezika i književnosti. Na HRT-u ste punih 25 godina. Je li se dolazak na televiziju dogodio spontano ili s “predumišljajem”?

- I jedno i drugo. Mama mi je rekla da je čula za audiciju za Radio Rijeku i da bih se možda mogla prijaviti. I ja sam se prijavila. Iako sam bila u povjesničarima i čitala povijesne priče na mikrofon odnosno školski razglas tijekom osnovne škole, iako sam razbila mami kristalnu čašu čestitajući gledateljima Novu godinu igrajući se voditeljice, a tijekom srednje bila u amaterskoj kazališnoj družini, nisam baš osvijestila voditeljstvo i novinarstvo kao svoj životni poziv do tada.

Na audiciju se prijavilo jako puno ljudi, održavala se u tri kruga i od nas tristotinjak ili više, primili su sedmero, ako dobro pamtim. Tako sam još za vrijeme studija na Filozofskom fakultetu u Rijeci počela raditi kao novinarka i voditeljica, a kad se za godinu dana organizirala audicija za HRT - TV centar Rijeka, nisam više sumnjala da to trebam pokušati. I tako je počelo…

Po čemu sve pamtite svoje TV početke?

- Po odličnoj ekipi. Bilo je puno nas mladih, i nešto iskusnijih i odlično smo se družili izvan posla. O tom riječkom razdoblju pričam. A i na počecima u Zagrebu, taj famozni Treći program na kojem su bili samo sport i glazba, bilo je nešto do tada neviđeno s puno pozitivne energije.

Tko su vam bili voditeljski uzori?

- Kako sam na početku vodila glazbene emisije koje su mijenjale dotadašnje postavke vođenja, govorilo se više iz glave nego naučeni tekst, kamera je plesala oko tebe i slično, onda mi zapravo stariji kolege nisu mogli biti uzori na taj način.

Ali uvijek sam cijenila profesionalce koji se dobro pripreme za svoj posao i imaju sve konce emisije u svojim rukama. Velika većina HRT-ovih voditelja i bivših i sadašnjih je takva. Naše TV legende su zaista sjajne, pogotovo žene.

---

image
Bruna Žeželić
---


Je li vas oduvijek zanimao segment zabave u televizijskom poslu?

- Sport i glazba, to su moji interesi. Vodila sam emisije i u Informativnom i u Obrazovnom programu, i uvijek bih se zainteresirala i za taj sadržaj. No, velika većina moje karijere otpada na glazbu i tako sam u tom sadržaju postala suverena.

Svojedobno sam, na moju veliku žalost, morala birati između sporta i zabave i izabrala sam zabavu samo zato što je tu bio puno veći honorar, a ja sam bila podstanarka u Zagrebu i ovisila isključivo o tom honoraru.

No, tješim se da i tako najviše volim nogomet, a da sam ostala u Sportu ne bi mi dali da se samo tim bavim (smijeh).

Dalekovod i dalekozor

Svima koji se bave javnim poslom kad-tad se dogodi neki gaf. Koji je vaš najsočniji?

- Nemam sočnih, nisam nikad opsovala u eter, jer ni inače ne psujem, osim dok vozim i gledam nogomet (smijeh). Jedan od onih koje pamtim je da su mi umjesto dalekovod napisali u najavi dalekozor. Ja sam se u sebi samouvjereno nasmijala i nisam prepravila najavu. I, naravno, izgovorila u kameru dalekozor umjesto dalekovod.

Nema te glazbene zvijezde koju niste ugostili u svojim emisijama. S kime svih ovih godina najviše volite surađivati?

- Ma, sa svima, doista. Koncept emisije bio je opušten, prisan i pozitivan, tako da su svi bili opušteni. A oni koji to nisu bili u startu emisije, vrlo brzo bi se opustili.

Ima li netko da vas je razočarao?

- Ma nitko me nije razočarao, ali me ponekad znaju malo rastužiti. Naprimjer, od jednog glazbenika nisam dobila niti odgovor na poruku, a znamo se od prije starta naših karijera.

Pa to je dosta neozbiljno. Je li vam ikad kasnije rekao zašto je tako postupio?

- Ne, još uvijek nije odgovorio.

Možete li nam otkriti o kome se radi?

- Ne, kad se sretnemo sigurno ću ga to prvo pitati… Očito je zaboravio u međuvremenu, a i ja sam popunila sve termine do kraja sezone pa nije bilo potrebe da se čujemo.

Koji vam je trenutak u karijeri bio najteži? A koji najljepši?

- Teški trenuci su kada radite humanitarne projekte za djecu. A opet čine te sretnim i ponosnim jer uvijek zajedno pomognemo kome treba. Najljepši su mi svi oni trenuci kada emisijom nekog razveselimo, oraspoložimo, nasmijemo… To je, možda zvuči patetično, doista neprocjenjivo.

Jeste li ikad pomišljali na to da odete s HRT-a? Je li bilo ponuda?

- Bilo je nekih razgovora, čak i baš razgovora za konkretnu poziciju u jednoj tvrtki koja nije televizijska. Bilo je trenutaka i kad sam sama razmišljala o odlasku i nekoj novoj priči, ali nešto bi se dogodilo zbog čega bih ipak ostala. Ne ovisi sve o meni, tu su djeca, mama…

---

image

S bivšim suprugom ostala je u korektnim odnosima
 

Željko Puhovski/Cropix
---


Nije u vezi

Kad smo kod djece, majka ste 16-godišnje kćeri i 21-godišnjeg sina. Gledaju li vas oni na televiziji?

- Pogledaju koji dio emisije koji ih zanima, kad je gost neki izvođač kojeg prate, ali njima je uvijek čudno mene gledati na TV-u. Možda me i dovoljno gledaju ovako (smijeh).

Kako ste podnijeli razvod od njihova oca?

- Nije razvod nešto što te čini sretnim, ali sam zadovoljna kako smo to izveli i da smo ostali cijelo vrijeme u korektnim odnosima i zajedno nastavili odgajati svoju djecu.

Ljubite li trenutno?

- Ne.

Kako vidite svoju budućnost na HRT-u?

- Trenutačno vidim samo “Zvijezde pjevaju” na jesen.

A biste li se voljeli vratiti na ekrane?

- Da, ako bi to bila emisija koja mi odgovara.

Glazbena? Talk show? Ili nešto treće?

- I prvo i drugo i treće – ako je to treće emisija o nogometu.

Često ste imali i emisije na Hrvatskom radiju. Mnogi, pa i ja, još se sjećaju legendarne glazbene top-ljestvice “20 hrvatskih” koja je devedesetih godina svakog utorka išla na Drugom programu HR-a. Biste li se voljeli vratiti na radio?

- Kratko sam se vratila 2019. godine, ali na žalost, nisam uspjela ostati duže zbog televizijskih obaveza. Radio je predivan medij i zapravo mi je jako žao što je taj dio moje karijere kratko trajao. Vratila bih se kad bih ono što bih vodila doživjela kao izazov, nešto novo i drukčije.

---

image


 

Željko Puhovski/Cropix
---


Napisali ste tri knjige: “Prvi put mama”, zbirke kolumni “Šaptalica” te “Uz kavu i čokoladu”. Je li i četvrta u planu?

- Rado bih ponovno pisala kolumne, a tiha mi je želja napisati i roman. Zapravo sam ga već počela pisati, no osjećam da još nije vrijeme. Čekam da se sve to što nosim u sebi razbistri i da ponovno krenem pisati.

Tako da se ovih posljednjih godina držim više kraćih formi odnosno uglazbljenih stihova. Upravo radim na nekoliko pjesama Roberta Čoline, a moje su pjesme pjevali i Davor Radolfi, Renata Sabljak, Nikolina Tomljanović, Maja Šuput, Igor Delač, TS Kas i Neno Belan, Patria, Vranac i mnogi drugi.

Za kraj ne mogu da vas ne pitam. Odakle tolika ljubav prema splitskim “bilima”? Njihova ste najvatrenija navijačica.

- Kad sam imala sedam ili osam godina, iz kuhinje u kojoj smo mama, sestra i ja gledale film, odlučila sam otići u dnevni boravak u kojem je tata gledao nogometnu utakmicu. Pomislila sam: Jadan tata, tamo je sam.

I od tog trena sam s njim gledala sve utakmice, a kako je on bio vatreni navijač Hajduka, sasvim je logično da sam to i ja postala. Tata je, nažalost, umro prije 12 godina ali do njegove smrti, uvijek smo se redovito čuli nakon svake Hajdukove i svake reprezentativne utakmice. Hajduk je za mene emocija i to je tako!

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"OTVORILA DU\u0160U"},{"id":"10","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"13017"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"}] [extra_fields_search] => OTVORILA DUŠU 2 0 13017 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-08-25 21:13:51 [created_by] => 3225 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-08-29 12:03:57 [modified_by] => 3225 [publish_up] => 2022-08-29 12:01:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 244 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/08\/25\/23232694.jpg","\/images\/slike\/2022\/08\/25\/23195038.jpg","\/images\/slike\/2022\/08\/25\/23195040.jpg","\/images\/slike\/2022\/08\/25\/23195042.jpg","\/images\/slike\/2022\/08\/25\/23195044.jpg","\/images\/slike\/2022\/08\/25\/23189778.jpg","\/images\/slike\/2022\/08\/25\/23189774.jpg","\/images\/slike\/2022\/08\/25\/23189800.jpg","\/images\/slike\/2022\/08\/25\/23189746.jpg","\/images\/slike\/2022\/08\/25\/23189812.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Bruna \u017de\u017eeli\u0107, \u017deljko Puhovski\/Cropix","Bruna \u017de\u017eeli\u0107","Bruna \u017de\u017eeli\u0107","Bruna \u017de\u017eeli\u0107","Bruna \u017de\u017eeli\u0107","\u017deljko Puhovski\/Cropix","\u017deljko Puhovski\/Cropix","\u017deljko Puhovski\/Cropix","\u017deljko Puhovski\/Cropix","\u017deljko Puhovski\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","

Ur\u0161ula pi\u0161e i pjesme, a pjevali su ih mnogi od Maje \u0160uput do\u00a0Davora Radolfija<\/p>","","

\u2019Ja sam i urednica, novinarka pa i scenaristica,\u00a0pa me ne vide
\nu svojim vizijama kao voditeljicu\u2019<\/p>","

S biv\u0161im suprugom ostala je u korektnim odnosima
\n\u00a0<\/p>","


\n\u00a0<\/p>","


\n\u00a0<\/p>","

\u2019Mojoj djeci uvijek je \u010dudno gledati me na televiziji\u2019<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1432","hd_23232694_1920.jpg":"1920x1080","k_23232694_1280.jpg":"1280x1280","k_23232694_1024.jpg":"1024x1024","k_23232694_640.jpg":"640x640","k_23232694_480.jpg":"480x480","k_23232694_340.jpg":"340x340","k_23232694_220.jpg":"220x220","o_23232694_1280.jpg":"1280x954","o_23232694_1024.jpg":"1024x763","o_23232694_640.jpg":"640x477","o_23232694_480.jpg":"480x358","o_23232694_340.jpg":"340x253","o_23232694_220.jpg":"220x164","h_23232694_1280.jpg":"1280x854","h_23232694_1024.jpg":"1024x683","h_23232694_640.jpg":"640x427","h_23232694_480.jpg":"480x320","h_23232694_340.jpg":"340x227","h_23232694_220.jpg":"220x147","pp_23232694_1280.jpg":"1280x1628","pp_23232694_1024.jpg":"1024x1303","pp_23232694_640.jpg":"640x814","pp_23232694_480.jpg":"480x611","pp_23232694_340.jpg":"340x432","pp_23232694_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2272","hd_23195038_1920.jpg":"1920x1080","k_23195038_1280.jpg":"1280x1280","k_23195038_1024.jpg":"1024x1024","k_23195038_640.jpg":"640x640","k_23195038_480.jpg":"480x480","k_23195038_340.jpg":"340x340","k_23195038_220.jpg":"220x220","o_23195038_1280.jpg":"1280x1514","o_23195038_1024.jpg":"1024x1211","o_23195038_640.jpg":"640x757","o_23195038_480.jpg":"480x568","o_23195038_340.jpg":"340x402","o_23195038_220.jpg":"220x260","h_23195038_1280.jpg":"1280x854","h_23195038_1024.jpg":"1024x683","h_23195038_640.jpg":"640x427","h_23195038_480.jpg":"480x320","h_23195038_340.jpg":"340x227","h_23195038_220.jpg":"220x147","pp_23195038_1280.jpg":"1280x1628","pp_23195038_1024.jpg":"1024x1303","pp_23195038_640.jpg":"640x814","pp_23195038_480.jpg":"480x611","pp_23195038_340.jpg":"340x432","pp_23195038_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2316","hd_23195040_1920.jpg":"1920x1080","k_23195040_1280.jpg":"1280x1280","k_23195040_1024.jpg":"1024x1024","k_23195040_640.jpg":"640x640","k_23195040_480.jpg":"480x480","k_23195040_340.jpg":"340x340","k_23195040_220.jpg":"220x220","o_23195040_1280.jpg":"1280x1544","o_23195040_1024.jpg":"1024x1235","o_23195040_640.jpg":"640x772","o_23195040_480.jpg":"480x579","o_23195040_340.jpg":"340x410","o_23195040_220.jpg":"220x265","h_23195040_1280.jpg":"1280x854","h_23195040_1024.jpg":"1024x683","h_23195040_640.jpg":"640x427","h_23195040_480.jpg":"480x320","h_23195040_340.jpg":"340x227","h_23195040_220.jpg":"220x147","pp_23195040_1280.jpg":"1280x1628","pp_23195040_1024.jpg":"1024x1303","pp_23195040_640.jpg":"640x814","pp_23195040_480.jpg":"480x611","pp_23195040_340.jpg":"340x432","pp_23195040_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_23195042_1920.jpg":"1920x1080","k_23195042_1280.jpg":"1280x1280","k_23195042_1024.jpg":"1024x1024","k_23195042_640.jpg":"640x640","k_23195042_480.jpg":"480x480","k_23195042_340.jpg":"340x340","k_23195042_220.jpg":"220x220","o_23195042_1280.jpg":"1280x1920","o_23195042_1024.jpg":"1024x1536","o_23195042_640.jpg":"640x960","o_23195042_480.jpg":"480x720","o_23195042_340.jpg":"340x510","o_23195042_220.jpg":"220x330","h_23195042_1280.jpg":"1280x854","h_23195042_1024.jpg":"1024x683","h_23195042_640.jpg":"640x427","h_23195042_480.jpg":"480x320","h_23195042_340.jpg":"340x227","h_23195042_220.jpg":"220x147","pp_23195042_1280.jpg":"1280x1628","pp_23195042_1024.jpg":"1024x1303","pp_23195042_640.jpg":"640x814","pp_23195042_480.jpg":"480x611","pp_23195042_340.jpg":"340x432","pp_23195042_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_23195044_1920.jpg":"1920x1080","k_23195044_1280.jpg":"1280x1280","k_23195044_1024.jpg":"1024x1024","k_23195044_640.jpg":"640x640","k_23195044_480.jpg":"480x480","k_23195044_340.jpg":"340x340","k_23195044_220.jpg":"220x220","o_23195044_1280.jpg":"1280x1920","o_23195044_1024.jpg":"1024x1536","o_23195044_640.jpg":"640x960","o_23195044_480.jpg":"480x720","o_23195044_340.jpg":"340x510","o_23195044_220.jpg":"220x330","h_23195044_1280.jpg":"1280x854","h_23195044_1024.jpg":"1024x683","h_23195044_640.jpg":"640x427","h_23195044_480.jpg":"480x320","h_23195044_340.jpg":"340x227","h_23195044_220.jpg":"220x147","pp_23195044_1280.jpg":"1280x1628","pp_23195044_1024.jpg":"1024x1303","pp_23195044_640.jpg":"640x814","pp_23195044_480.jpg":"480x611","pp_23195044_340.jpg":"340x432","pp_23195044_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_23189778_1920.jpg":"1920x1080","k_23189778_1280.jpg":"1280x1280","k_23189778_1024.jpg":"1024x1024","k_23189778_640.jpg":"640x640","k_23189778_480.jpg":"480x480","k_23189778_340.jpg":"340x340","k_23189778_220.jpg":"220x220","o_23189778_1280.jpg":"1280x1920","o_23189778_1024.jpg":"1024x1536","o_23189778_640.jpg":"640x960","o_23189778_480.jpg":"480x720","o_23189778_340.jpg":"340x510","o_23189778_220.jpg":"220x330","h_23189778_1280.jpg":"1280x854","h_23189778_1024.jpg":"1024x683","h_23189778_640.jpg":"640x427","h_23189778_480.jpg":"480x320","h_23189778_340.jpg":"340x227","h_23189778_220.jpg":"220x147","pp_23189778_1280.jpg":"1280x1628","pp_23189778_1024.jpg":"1024x1303","pp_23189778_640.jpg":"640x814","pp_23189778_480.jpg":"480x611","pp_23189778_340.jpg":"340x432","pp_23189778_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2875","hd_23189774_1920.jpg":"1920x1080","k_23189774_1280.jpg":"1280x1280","k_23189774_1024.jpg":"1024x1024","k_23189774_640.jpg":"640x640","k_23189774_480.jpg":"480x480","k_23189774_340.jpg":"340x340","k_23189774_220.jpg":"220x220","o_23189774_1280.jpg":"1280x1916","o_23189774_1024.jpg":"1024x1533","o_23189774_640.jpg":"640x958","o_23189774_480.jpg":"480x718","o_23189774_340.jpg":"340x509","o_23189774_220.jpg":"220x329","h_23189774_1280.jpg":"1280x854","h_23189774_1024.jpg":"1024x683","h_23189774_640.jpg":"640x427","h_23189774_480.jpg":"480x320","h_23189774_340.jpg":"340x227","h_23189774_220.jpg":"220x147","pp_23189774_1280.jpg":"1280x1628","pp_23189774_1024.jpg":"1024x1303","pp_23189774_640.jpg":"640x814","pp_23189774_480.jpg":"480x611","pp_23189774_340.jpg":"340x432","pp_23189774_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23189800_1920.jpg":"1920x1080","k_23189800_1280.jpg":"1280x1280","k_23189800_1024.jpg":"1024x1024","k_23189800_640.jpg":"640x640","k_23189800_480.jpg":"480x480","k_23189800_340.jpg":"340x340","k_23189800_220.jpg":"220x220","o_23189800_1280.jpg":"1280x853","o_23189800_1024.jpg":"1024x682","o_23189800_640.jpg":"640x426","o_23189800_480.jpg":"480x320","o_23189800_340.jpg":"340x226","o_23189800_220.jpg":"220x146","h_23189800_1280.jpg":"1280x854","h_23189800_1024.jpg":"1024x683","h_23189800_640.jpg":"640x427","h_23189800_480.jpg":"480x320","h_23189800_340.jpg":"340x227","h_23189800_220.jpg":"220x147","pp_23189800_1280.jpg":"1280x1628","pp_23189800_1024.jpg":"1024x1303","pp_23189800_640.jpg":"640x814","pp_23189800_480.jpg":"480x611","pp_23189800_340.jpg":"340x432","pp_23189800_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23189746_1920.jpg":"1920x1080","k_23189746_1280.jpg":"1280x1280","k_23189746_1024.jpg":"1024x1024","k_23189746_640.jpg":"640x640","k_23189746_480.jpg":"480x480","k_23189746_340.jpg":"340x340","k_23189746_220.jpg":"220x220","o_23189746_1280.jpg":"1280x853","o_23189746_1024.jpg":"1024x682","o_23189746_640.jpg":"640x426","o_23189746_480.jpg":"480x320","o_23189746_340.jpg":"340x226","o_23189746_220.jpg":"220x146","h_23189746_1280.jpg":"1280x854","h_23189746_1024.jpg":"1024x683","h_23189746_640.jpg":"640x427","h_23189746_480.jpg":"480x320","h_23189746_340.jpg":"340x227","h_23189746_220.jpg":"220x147","pp_23189746_1280.jpg":"1280x1628","pp_23189746_1024.jpg":"1024x1303","pp_23189746_640.jpg":"640x814","pp_23189746_480.jpg":"480x611","pp_23189746_340.jpg":"340x432","pp_23189746_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_23189812_1920.jpg":"1920x1080","k_23189812_1280.jpg":"1280x1280","k_23189812_1024.jpg":"1024x1024","k_23189812_640.jpg":"640x640","k_23189812_480.jpg":"480x480","k_23189812_340.jpg":"340x340","k_23189812_220.jpg":"220x220","o_23189812_1280.jpg":"1280x1920","o_23189812_1024.jpg":"1024x1536","o_23189812_640.jpg":"640x960","o_23189812_480.jpg":"480x720","o_23189812_340.jpg":"340x510","o_23189812_220.jpg":"220x330","h_23189812_1280.jpg":"1280x854","h_23189812_1024.jpg":"1024x683","h_23189812_640.jpg":"640x427","h_23189812_480.jpg":"480x320","h_23189812_340.jpg":"340x227","h_23189812_220.jpg":"220x147","pp_23189812_1280.jpg":"1280x1628","pp_23189812_1024.jpg":"1024x1303","pp_23189812_640.jpg":"640x814","pp_23189812_480.jpg":"480x611","pp_23189812_340.jpg":"340x432","pp_23189812_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 204 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 8213030 Threads: 4 Questions: 1620760628 Slow queries: 4965554 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 113069293 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 32 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [parent] => 477 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /scena/showbiz ) ) [link] => /scena/showbiz/ursula-tolj-otvoreno-o-skidanju-s-ekrana-mislim-da-godine-nisu-razlog-otkriva-sve-o-htv-u-i-sebi-privatno-tata-je-bio-vatreni-hajdukovac-i-ja-sam-htjela-sam-u-sportsku-rubriku-evo-zasto-nisam-1219877 [printLink] => /scena/showbiz/ursula-tolj-otvoreno-o-skidanju-s-ekrana-mislim-da-godine-nisu-razlog-otkriva-sve-o-htv-u-i-sebi-privatno-tata-je-bio-vatreni-hajdukovac-i-ja-sam-htjela-sam-u-sportsku-rubriku-evo-zasto-nisam-1219877?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 454769 [name] => uršula tolj [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ursula-tolj [link] => /tag/ursula-tolj ) [1] => stdClass Object ( [id] => 328175 [name] => hrt [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hrt [link] => /tag/hrt ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Uršula Tolj otvoreno o ‘skidanju s ekrana‘: Mislim da godine nisu razlog!; Otkriva sve o HTV-u i sebi privatno: Tata je bio vatreni hajdukovac, i ja sam! Htjela sam u sportsku rubriku, evo zašto nisam [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3225 [name] => Vinko Paić [username] => vinko-pai [email] => vinko-pai@sd.hr [password] => $2y$10$SknZe4UBTTiUIG6JL3R9z.dOzVdZvDxtCiEFcNkz0/F30t1p8Oo7u [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/vinko-paic-3225 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1743 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/5dd410bdfa2fba0b946f11b0784bd5df?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/08/25/23232694.jpg [galleryCount] => 10 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Bruna Žeželić, Željko Puhovski/Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/08/25/23232694.jpg [title] => Bruna Žeželić, Željko Puhovski/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/08/25/23195038.jpg [title] => Bruna Žeželić ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/08/25/23195040.jpg [title] => Bruna Žeželić ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/08/25/23195042.jpg [title] =>

Uršula piše i pjesme, a pjevali su ih mnogi od Maje Šuput do Davora Radolfija

Bruna Žeželić ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/08/25/23195044.jpg [title] => Bruna Žeželić ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/08/25/23189778.jpg [title] =>

’Ja sam i urednica, novinarka pa i scenaristica, pa me ne vide
u svojim vizijama kao voditeljicu’

Željko Puhovski/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/08/25/23189774.jpg [title] =>

S bivšim suprugom ostala je u korektnim odnosima
 

Željko Puhovski/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/08/25/23189800.jpg [title] =>


 

Željko Puhovski/Cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/08/25/23189746.jpg [title] =>


 

Željko Puhovski/Cropix ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/08/25/23189812.jpg [title] =>

’Mojoj djeci uvijek je čudno gledati me na televiziji’

Željko Puhovski/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Prošlog tjedna jedan od najguglanijih pojmova na internetu bilo je ime Uršule Tolj (49). Ova voditeljica HRT-a nakon 25 godina uspješne televizijske karijere uoči početka jesenske sheme doživjela je hladan tuš, nakon što su joj šefovi na Prisavlju kazali da ukidaju glazbeno izdanje emisije “Kod nas doma” koju je prethodne četiri sezone vodila svakog petka.

To je ujedno i značilo da je više nećemo gledati na malim ekranima.

Vijest o Uršulinu iznenadnom nestanku s TV-a obišla je regiju, prenijeli su je i portali u Sloveniji, Bosni i Srbiji, što samo govori koliko je voditeljica popularna izvan hrvatskih granica.

Unatoč tome, trenutno vodstvo državne televizije donijelo je odluku da jedno od svojih zaštitnih lica makne s ekrana, a ovo nije prvi put da se Uršuli to događa u karijeri.

Zasad jedino zna da će uređivati novu sezonu showa “Zvijezde pjevaju” koja kreće u listopadu. Bilo kako bilo, odluku je spremno prihvatila i kaže - spremna je ići izvještavati i na tržnicu, jer novinarstvo je njezin život.

Najduže bez ekrana - četiri godine

U nikad iskrenijem razgovoru voditeljica samo za Slobodnu Dalmaciju priča o svojoj dugogodišnjoj televizijskoj karijeri tijekom koje je u svojim emisijama ugostila najveće hrvatske i regionalne glazbene zvijezde, a odmah na početku dotakli smo se goruće teme o kojoj bruji regija.

Tko vam je i kada rekao da više nećete voditi emisiju “Kod nas doma”?

- Prije mjesec i pol dana, javili su mi producent i moj prvi nadređeni, urednik Zabave, gospodin Mario Sedmak. Prenijeli su odluke svojih nadređenih. Promijenila se urednička ekipa projekta “Kod nas doma”, samim time i koncept i sadržaj emisije.

---

image

’Mojoj djeci uvijek je čudno gledati me na televiziji’

Željko Puhovski/Cropix
---


Je li ovo prvi put da se tako nešto dogodilo u vašoj karijeri?

- Ne, ovo je već treći ili čak četvrti put.

Doista?

- Da. Može se reći i da sam navikla (smijeh).

Kada je to bilo i s kojim emisijama?

- Ma, ne bih se sad na to vraćala da nešto krivo ne kažem, davno je to bilo. Uglavnom bi bila riječ o smjeni, odnosno promjeni rukovodećeg kadra koje bi onda odlučilo ukinuti neke emisije, uvesti nove i mijenjati shemu. Ništa neobično, uobičajena je to praksa.

Koliko vas najduže nije bilo na ekranu?

- Oko četiri godine, ali sam u to vrijeme povremeno vodila neke festivale, humanitarne projekte i slično. Dakle, toliko me nije bilo u tjednom ritmu, ali bih tu i tamo nešto vodila. No, ja sam i urednica i novinarka pa posla nije nedostajalo.

Kako se nosite sa sadašnjom odlukom vaših šefova na Prisavlju?

- Jako sam voljela raditi “Kod nas doma” petkom i naravno da mi je žao. Ali takva je hijerarhija i moje je da odluku prihvatim i da se s jednakom strašću bacim na nove projekte.

Jesu li vam se javili neki glazbenici nakon što su čuli da je emisija ukinuta?

- Jesu, imam među njima dosta prijatelja. Sve su poruke završile s pozitivnom notom i nadom da će u budućnosti doći još nešto bolje, a i ja vjerujem da je tako.

Čudi li vas da nije pronađen neki drugi projekt koji biste vodili? Ipak ste jedno od zaštitnih lica HRT-a gdje radite već 25 godina.

- Ne čudi me.

Zašto?

- Pa budući da nisam samo voditeljica nego i urednica, novinarka pa i scenaristica, znam da neki misle da sam jaka i u tim segmentima, pa me ne vide u svojim vizijama kao voditeljicu.

---

image

Uršula piše i pjesme, a pjevali su ih mnogi od Maje Šuput do Davora Radolfija

Bruna Žeželić
---


Je li vas pogodilo kad ste prošle godine maknuti i s mjesta urednice Dore i šefice naše Eurosong delegacije?

- Dala sam sve od sebe za taj projekt, no očito je da su se moje ideje o tome što taj projekt treba biti razlikovale od ideja tadašnjih nadređenih. Dogodi se to, idemo dalje.

Stvar je vizije

Posljednjih smo godina svjedoci kako s HRT-a preko noći nestaju voditeljice koje su zagazile u pedesete. Bojite li se da se i vama to ne dogodi?

- Hm… To je više stvar vizije programa i emisija koje nudiš. “Briljanteen” su, recimo, mogli voditi samo mladi voditelji, a za talk-showove ipak morate imati, uz voditeljsko, i bogato životno iskustvo. Tako da, ako postoje emisije koje bih mogla voditi i s 50+, ja bih ih rado vodila.

Mislite li da vaš nestanak s ekrana ima veze s vašim godinama?

- Stvarno ne znam, mislim da nema, ali ne možete mene pitati za nešto što nije moja odluka. Otkud da ja to znam?

Volite li biti ispred kamera?

- Volim, nemojmo se lagati, ali opet ne pod svaku cijenu.

Primjerice?

- Pa, ono što sam vam malo prije rekla. Voljela bih voditi emisiju koja mi leži, odgovara mojim afinitetima i znanjima, a ne daj što daš. Na primjer, da sad vodim emisiju o ekonomskom stanju u zemlji ili o vrtlarstvu.

OK, ja sam štreberica, i za to bih se pripremila i učila. Pa učila sam sve o svojim gostima s glazbene scene iako ih većinu dugo godina znam. Možda bih i zavoljela vrtlarstvo, ali sigurno ne bih bila tako dobra u tome kao što je Kornelija Benyovsky Šoštarić.

Hoće li vam nedostajati nositi minice u studiju? (smijeh)

- Neće, pa ne nosim ih ja pred kamerama zbog kamera, nego zato što ih volim nositi i dobro se osjećam u njima.

---

image


 

Željko Puhovski/Cropix
---


Vijest da vas najesen neće biti na ekranu prenijeli su i mediji u regiji. Iznenađuje li vas toliki interes sedme sile za vas?

- Meni laska što je toliko medija prenijelo tu vijest jer sam dobila dojam, a dodatne poruke na mrežama su to potkrijepile, da su ljudi i u Hrvatskoj i izvan nje rado gledali emisiju. Ali teško je o sebi tako razmišljati.

Kao koliko sam ja zanimljiva medijima i jesu li vijest prenijeli zbog mene ili zbog emisije? Kad sam na svom storyju prenijela onu zgodu o policajcu koji mi je rekao da bi najbolje noge HRT-a prepoznao bilo gdje (imala sam tada masku i pitala ga kako me prepoznao), uopće nisam slutila da će svi mediji to prenijeti.

Stvarno sam iz te neke pozitivne vibracije u toj policijskoj postaji, imala potrebu to ispričati. Dakle, ja razmišljam kako emisiju koju radim “prodati” medijima, ali o sebi tako ne razmišljam. Ne znam jesam li klikanija od drugih kolegica i bi li moja fotka na naslovnici prodala više ili manje primjeraka nekog časopisa.

Odlična ekipa

Po struci ste profesorica hrvatskog jezika i književnosti. Na HRT-u ste punih 25 godina. Je li se dolazak na televiziju dogodio spontano ili s “predumišljajem”?

- I jedno i drugo. Mama mi je rekla da je čula za audiciju za Radio Rijeku i da bih se možda mogla prijaviti. I ja sam se prijavila. Iako sam bila u povjesničarima i čitala povijesne priče na mikrofon odnosno školski razglas tijekom osnovne škole, iako sam razbila mami kristalnu čašu čestitajući gledateljima Novu godinu igrajući se voditeljice, a tijekom srednje bila u amaterskoj kazališnoj družini, nisam baš osvijestila voditeljstvo i novinarstvo kao svoj životni poziv do tada.

Na audiciju se prijavilo jako puno ljudi, održavala se u tri kruga i od nas tristotinjak ili više, primili su sedmero, ako dobro pamtim. Tako sam još za vrijeme studija na Filozofskom fakultetu u Rijeci počela raditi kao novinarka i voditeljica, a kad se za godinu dana organizirala audicija za HRT - TV centar Rijeka, nisam više sumnjala da to trebam pokušati. I tako je počelo…

Po čemu sve pamtite svoje TV početke?

- Po odličnoj ekipi. Bilo je puno nas mladih, i nešto iskusnijih i odlično smo se družili izvan posla. O tom riječkom razdoblju pričam. A i na počecima u Zagrebu, taj famozni Treći program na kojem su bili samo sport i glazba, bilo je nešto do tada neviđeno s puno pozitivne energije.

Tko su vam bili voditeljski uzori?

- Kako sam na početku vodila glazbene emisije koje su mijenjale dotadašnje postavke vođenja, govorilo se više iz glave nego naučeni tekst, kamera je plesala oko tebe i slično, onda mi zapravo stariji kolege nisu mogli biti uzori na taj način.

Ali uvijek sam cijenila profesionalce koji se dobro pripreme za svoj posao i imaju sve konce emisije u svojim rukama. Velika većina HRT-ovih voditelja i bivših i sadašnjih je takva. Naše TV legende su zaista sjajne, pogotovo žene.

---

image
Bruna Žeželić
---


Je li vas oduvijek zanimao segment zabave u televizijskom poslu?

- Sport i glazba, to su moji interesi. Vodila sam emisije i u Informativnom i u Obrazovnom programu, i uvijek bih se zainteresirala i za taj sadržaj. No, velika većina moje karijere otpada na glazbu i tako sam u tom sadržaju postala suverena.

Svojedobno sam, na moju veliku žalost, morala birati između sporta i zabave i izabrala sam zabavu samo zato što je tu bio puno veći honorar, a ja sam bila podstanarka u Zagrebu i ovisila isključivo o tom honoraru.

No, tješim se da i tako najviše volim nogomet, a da sam ostala u Sportu ne bi mi dali da se samo tim bavim (smijeh).

Dalekovod i dalekozor

Svima koji se bave javnim poslom kad-tad se dogodi neki gaf. Koji je vaš najsočniji?

- Nemam sočnih, nisam nikad opsovala u eter, jer ni inače ne psujem, osim dok vozim i gledam nogomet (smijeh). Jedan od onih koje pamtim je da su mi umjesto dalekovod napisali u najavi dalekozor. Ja sam se u sebi samouvjereno nasmijala i nisam prepravila najavu. I, naravno, izgovorila u kameru dalekozor umjesto dalekovod.

Nema te glazbene zvijezde koju niste ugostili u svojim emisijama. S kime svih ovih godina najviše volite surađivati?

- Ma, sa svima, doista. Koncept emisije bio je opušten, prisan i pozitivan, tako da su svi bili opušteni. A oni koji to nisu bili u startu emisije, vrlo brzo bi se opustili.

Ima li netko da vas je razočarao?

- Ma nitko me nije razočarao, ali me ponekad znaju malo rastužiti. Naprimjer, od jednog glazbenika nisam dobila niti odgovor na poruku, a znamo se od prije starta naših karijera.

Pa to je dosta neozbiljno. Je li vam ikad kasnije rekao zašto je tako postupio?

- Ne, još uvijek nije odgovorio.

Možete li nam otkriti o kome se radi?

- Ne, kad se sretnemo sigurno ću ga to prvo pitati… Očito je zaboravio u međuvremenu, a i ja sam popunila sve termine do kraja sezone pa nije bilo potrebe da se čujemo.

Koji vam je trenutak u karijeri bio najteži? A koji najljepši?

- Teški trenuci su kada radite humanitarne projekte za djecu. A opet čine te sretnim i ponosnim jer uvijek zajedno pomognemo kome treba. Najljepši su mi svi oni trenuci kada emisijom nekog razveselimo, oraspoložimo, nasmijemo… To je, možda zvuči patetično, doista neprocjenjivo.

Jeste li ikad pomišljali na to da odete s HRT-a? Je li bilo ponuda?

- Bilo je nekih razgovora, čak i baš razgovora za konkretnu poziciju u jednoj tvrtki koja nije televizijska. Bilo je trenutaka i kad sam sama razmišljala o odlasku i nekoj novoj priči, ali nešto bi se dogodilo zbog čega bih ipak ostala. Ne ovisi sve o meni, tu su djeca, mama…

---

image

S bivšim suprugom ostala je u korektnim odnosima
 

Željko Puhovski/Cropix
---


Nije u vezi

Kad smo kod djece, majka ste 16-godišnje kćeri i 21-godišnjeg sina. Gledaju li vas oni na televiziji?

- Pogledaju koji dio emisije koji ih zanima, kad je gost neki izvođač kojeg prate, ali njima je uvijek čudno mene gledati na TV-u. Možda me i dovoljno gledaju ovako (smijeh).

Kako ste podnijeli razvod od njihova oca?

- Nije razvod nešto što te čini sretnim, ali sam zadovoljna kako smo to izveli i da smo ostali cijelo vrijeme u korektnim odnosima i zajedno nastavili odgajati svoju djecu.

Ljubite li trenutno?

- Ne.

Kako vidite svoju budućnost na HRT-u?

- Trenutačno vidim samo “Zvijezde pjevaju” na jesen.

A biste li se voljeli vratiti na ekrane?

- Da, ako bi to bila emisija koja mi odgovara.

Glazbena? Talk show? Ili nešto treće?

- I prvo i drugo i treće – ako je to treće emisija o nogometu.

Često ste imali i emisije na Hrvatskom radiju. Mnogi, pa i ja, još se sjećaju legendarne glazbene top-ljestvice “20 hrvatskih” koja je devedesetih godina svakog utorka išla na Drugom programu HR-a. Biste li se voljeli vratiti na radio?

- Kratko sam se vratila 2019. godine, ali na žalost, nisam uspjela ostati duže zbog televizijskih obaveza. Radio je predivan medij i zapravo mi je jako žao što je taj dio moje karijere kratko trajao. Vratila bih se kad bih ono što bih vodila doživjela kao izazov, nešto novo i drukčije.

---

image


 

Željko Puhovski/Cropix
---


Napisali ste tri knjige: “Prvi put mama”, zbirke kolumni “Šaptalica” te “Uz kavu i čokoladu”. Je li i četvrta u planu?

- Rado bih ponovno pisala kolumne, a tiha mi je želja napisati i roman. Zapravo sam ga već počela pisati, no osjećam da još nije vrijeme. Čekam da se sve to što nosim u sebi razbistri i da ponovno krenem pisati.

Tako da se ovih posljednjih godina držim više kraćih formi odnosno uglazbljenih stihova. Upravo radim na nekoliko pjesama Roberta Čoline, a moje su pjesme pjevali i Davor Radolfi, Renata Sabljak, Nikolina Tomljanović, Maja Šuput, Igor Delač, TS Kas i Neno Belan, Patria, Vranac i mnogi drugi.

Za kraj ne mogu da vas ne pitam. Odakle tolika ljubav prema splitskim “bilima”? Njihova ste najvatrenija navijačica.

- Kad sam imala sedam ili osam godina, iz kuhinje u kojoj smo mama, sestra i ja gledale film, odlučila sam otići u dnevni boravak u kojem je tata gledao nogometnu utakmicu. Pomislila sam: Jadan tata, tamo je sam.

I od tog trena sam s njim gledala sve utakmice, a kako je on bio vatreni navijač Hajduka, sasvim je logično da sam to i ja postala. Tata je, nažalost, umro prije 12 godina ali do njegove smrti, uvijek smo se redovito čuli nakon svake Hajdukove i svake reprezentativne utakmice. Hajduk je za mene emocija i to je tako!

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Bruna Žeželić, Željko Puhovski/Cropix Bruna Žeželić Bruna Žeželić Bruna Žeželić Bruna Žeželić Željko Puhovski/Cropix Željko Puhovski/Cropix Željko Puhovski/Cropix Željko Puhovski/Cropix Željko Puhovski/Cropix
Bruna Žeželić

Uršula piše i pjesme, a pjevali su ih mnogi od Maje Šuput do Davora Radolfija

Željko Puhovski/Cropix

’Ja sam i urednica, novinarka pa i scenaristica, pa me ne vide
u svojim vizijama kao voditeljicu’

Željko Puhovski/Cropix

S bivšim suprugom ostala je u korektnim odnosima
 

Željko Puhovski/Cropix

’Mojoj djeci uvijek je čudno gledati me na televiziji’

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/ursula-tolj-otvoreno-o-skidanju-s-ekrana-mislim-da-godine-nisu-razlog-otkriva-sve-o-htv-u-i-sebi-privatno-tata-je-bio-vatreni-hajdukovac-i-ja-sam-htjela-sam-u-sportsku-rubriku-evo-zasto-nisam-1219877 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=e06ced44b6902bff0c6aeb4505b02834ff0ab583 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ur%C5%A1ula+Tolj+otvoreno+o+%E2%80%98skidanju+s+ekrana%E2%80%98%3A+Mislim+da+godine+nisu+razlog%21%3B+Otkriva+sve+o+HTV-u+i+sebi+privatno%3A+Tata+je+bio+vatreni+hajdukovac%2C+i+ja+sam%21+Htjela+sam+u+sportsku+rubriku%2C+evo+za%C5%A1to+nisam&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fursula-tolj-otvoreno-o-skidanju-s-ekrana-mislim-da-godine-nisu-razlog-otkriva-sve-o-htv-u-i-sebi-privatno-tata-je-bio-vatreni-hajdukovac-i-ja-sam-htjela-sam-u-sportsku-rubriku-evo-zasto-nisam-1219877 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fursula-tolj-otvoreno-o-skidanju-s-ekrana-mislim-da-godine-nisu-razlog-otkriva-sve-o-htv-u-i-sebi-privatno-tata-je-bio-vatreni-hajdukovac-i-ja-sam-htjela-sam-u-sportsku-rubriku-evo-zasto-nisam-1219877 )
[{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"OTVORILA DU\u0160U"},{"id":"10","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"13017"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"}]
StoryEditorOCM
ShowbizOTVORILA DUŠU

Uršula Tolj otvoreno o ‘skidanju s ekrana‘: Mislim da godine nisu razlog!; Otkriva sve o HTV-u i sebi privatno: Tata je bio vatreni hajdukovac, i ja sam! Htjela sam u sportsku rubriku, evo zašto nisam

29. kolovoza 2022. - 14:01

Prošlog tjedna jedan od najguglanijih pojmova na internetu bilo je ime Uršule Tolj (49). Ova voditeljica HRT-a nakon 25 godina uspješne televizijske karijere uoči početka jesenske sheme doživjela je hladan tuš, nakon što su joj šefovi na Prisavlju kazali da ukidaju glazbeno izdanje emisije “Kod nas doma” koju je prethodne četiri sezone vodila svakog petka.

To je ujedno i značilo da je više nećemo gledati na malim ekranima.

Vijest o Uršulinu iznenadnom nestanku s TV-a obišla je regiju, prenijeli su je i portali u Sloveniji, Bosni i Srbiji, što samo govori koliko je voditeljica popularna izvan hrvatskih granica.

Unatoč tome, trenutno vodstvo državne televizije donijelo je odluku da jedno od svojih zaštitnih lica makne s ekrana, a ovo nije prvi put da se Uršuli to događa u...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. svibanj 2024 10:39