StoryEditorOCM
ShowbizVRBOVALA DJEVOJKE

Prvi intervju Epsteinove desne ruke: ‘Jeffrey je ubijen, a naša fotografija koja se provlači po medijima je - lažna‘

Piše Duška Jurić/ JL
24. siječnja 2023. - 21:12

Ghislaine Maxwell osuđena je na 20 godina zatvora jer je osramoćenom bivšem američkom financijašu Jeffreyju Epsteinu pomagala u zlostavljanju mladih djevojaka. Epstein se ubio u zatvorskoj ćeliji na Manhattanu 2019. godine dok je čekao vlastito suđenje za trgovanje ljudima u svrhu seksualnog iskorištavanja. 61-godišnja Maxwell od uhićenja u srpnju 2020. nalazi se u pritvoru, a sad je dala svoj prvi intervju. Pritom je princa Andrewa nazvala svojim ‘dragim prijateljem‘ te optužbe protiv njega nazvala neutemeljenima, piše Jutarnji list.

image
Handout/Afp

Prokomentirala je njihovu zajedničku fotografiju na kojoj princ Andrew grli tada 17-godišnju Virginiju Roberts Giuffre te je nazvala ‘lažnom‘.

"Pa, ta je fotografija lažna. Ne vjerujem da je stvarna. Zapravo sam sigurna da nije. Nikada nije bilo originala. Vidjela sam samo fotokopiju. Ne vjerujem da se to dogodilo", komentirala je Maxwell.

"Mogu vam reći da je princ Andrew, kada je protiv njega bio aktivan slučaj, imao svako pravo dobiti original, poslati ga na testiranje kako bi dokazao da je krivotvorina... I to se nikada nije dogodilo. Umjesto toga nagodio se za navodno milijune dolara. I tu će sve završiti. Zapravo uopće nije važno što Ghislaine Maxwell ima za reći o tome", rekla je odvjetnica Lisa Bloom te dodala da su Epsteinove žrtve ‘zgrožene i uvrijeđene svaki put kad Maxwell otvori usta‘.

image
Johannes Eisele/Afp

Zatim se Maxwell dotaknula i Virginije Giuffre.

"U iskazu gospođe Giuffre... njezine su priče vrlo detaljne i razrađene. Ako su joj sjećanja tako loša, kako se onda možete osloniti na bilo što što ona kaže? Jednom kada povučete optužbe protiv muškaraca na temelju toga da vam je pamćenje loše, morate dovesti u pitanje sve što ona kaže", prokomentirala je Maxwell, pritom misleći na to da je Giuffre prošle godine odustala od tužbe za seksualno zlostavljanje protiv Epsteinovog bivšeg odvjetnika Alana Dershowitza.

image
Handout/Afp

Vojvoda od Yorka platio je Giuffre (39) do 12 milijuna funti u izvansudskoj nagodbi prošle godine, ali sada se nada da će poništiti pravni dogovor i ‘dokazati‘ svoju nevinost.

Maxwell je u lipnju prošle godine osuđena na 20 godina zatvora nakon što je u SAD-u osuđena za pomaganje Epsteinu u zlostavljanju mladih djevojaka. Kći osramoćenog novinskog tajkuna Roberta Maxwella među svojim je kontaktima imala dva američka predsjednika, papu i slavne osobe s A-liste, no na sudu su je svi prijatelji napustili, uključujući i princa Andrewa.

Maxwell je izjavila da bi željela da nikada nije upoznala Epsteina te je tvrdila da je on bio ubijen u ćeliji. Žrtvama nije ponudila ispriku, već im je poručila da iskale svoj bijes na vlastima koje su ‘dopustile‘ da Epstein umre u zatvoru.

image
Handout/Afp

U najnovijem intervjuu svome bratu Ianu Maxwellu i novinarki Daphne Barak rekla je da je najveća zabluda o njoj da je ‘najokrutnija, najzločestija i najotrovnija osoba‘."Iskreno bih voljela da nikada nisam upoznala Epsteina. Nisam znala da je tako grozan. Mislim, sada kada gledam unazad, to je naravno jasno. Ali u to vrijeme je imao puno prijatelja. Bio je prijatelj s gotovo svima koje možete zamisliti", rekla je Maxwell za koju strani mediji pišu da je pokazala nedostatak kajanja, piše Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. siječanj 2023 22:50