StoryEditorOCM

Eko dotok na otokVikend u znaku akcija čišćenja: u subotu je na redu Prvić, a u nedjelju Žut

Piše Šibenski.hr
21. rujna 2022. - 15:04

Kroz projekt Eko dotok na otok, kojeg provodi udruga Argonauta u partnerstvu s Ronilačkim klubom Murter-Kornati i Općinom Murter-Kornati, provest će se narednog vikenda dvije od tri akcije čišćenja podmorja, javlja Šibenski.hr.

U subotu, 24. rujna čisti se podmorje otoka Žuta, uvala Golubovac, a u nedjelju 25. rujna na Prviću uvala u naselju Prvić Luka. (Nakon ove dvije akcije čišćenja u planu je i čišćenje podmorja na otoku Vrgada).

Akcijama će priskočiti više od 50 ronioca i volontera s kopna i mora iz ronilačkih klubova Murter- Kornati, Rostrum Split, Sv. Roko Bibinje te KPA Drava Varaždin, udruga Argonauta i Biom te pojedinci i udruge sa Žuta i Prvića.

Osim čišćenja podmorja od otpada, kroz akciju će se provesti i monitoring prisustva invazivnih algi na ovom području.

image

Eko akcija ovog vikenda na Prviću i Žutu

Udruga Argonauta

Akcije u sklopu projekta Eko dotok na otok su također dio kampanje Rezolucija Zemlja, a koja ima za cilj podizanje svijesti o zaštiti i očuvanju okoliša. Ove akcije naći će se tako na karti među više od 30 volonterskih akcija čišćenja iz cijele Hrvatske.

Osim akcija čišćenja podmorja, provest će se i radionice za djecu Morski superjunaci koji su osmišljeni kao poligon u kojem djeca uče o podmorju, ronilačkoj opremi, zagađenju mora i slično.

image

Eko akcija na otocima šibenskog arhipelaga

- Na Prviću će radionica biti provedena istog dana, 25. rujna od 11 sati na Rodini, a u Murteru krajem mjeseca o čijem ćemo terminu naknadno obavijestiti.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže i daju doprinos eko dotoku na otoke našeg arhipelaga- poručili su organizatori.

20. travanj 2024 08:11