Kao što proljetni stol ne može proći bez tulipana, tako ni korizmeni petak ne može bez ribljeg menija. Lako se to moglo jutros zaključiti na splitskoj Peškariji gdje je na bancima manjkalo mjesta za pustu škarpunadu, srdele, skuše, sipe i druge morske beštije koje su brojne kupce, stoga dočekale u kašetama poslaganima na podu.
Kozice po 70 kuna, lignje od 180, škampe po 250, trlje po 40, a grdobine po 100 kuna samo su dio ponude koja je Splićanima dala misliti čime će danas omastiti brk.
Iako korakom usrid friškinom okupane peškarije, omamljeni prizorom kojime je, usput rečeno, dominirao lubin kapitalac od 8,5 kg koji se prodavao po 200 kn po kg, mnogima su mislima već bili uronjeni u gradele, gregade, brujete, rižote ili juhe pa i ne čudi što su bolji bokuni brzo nestajali.
A kako restorani još ne rade punim kapacitetima tako se našao gdje koji kovač, zubatac, šakrpina, a za spretnije i kokot. Izbor je, svakako velikodušan, a mnogo je toga ostalo i nespomenuto, pa ako ste se planirali spustiti niz Marmontovu, požurite dok nije nestalo.