StoryEditorOCM

DAN OPĆINENajavljen kapitalni projekt: u obnovu luke Ubli uložit će se 60 milijuna kuna

Piše A. Kalajdžić
30. rujna 2021. - 10:18

Općina Lastovo je na blagdan sv. Kuzme i Damjana obilježila svoj dan, a svečanoj sjednici Općinskog vijeća nazočili su i župan Nikola Dobroslavić (HDZ), njegov zamjenik Joško Cebalo (HDZ), savjetnica Žaklina Marević (HDZ), ravnateljica agencije "Dunea" Melanija Milić, te Ivo Kaštelan (HDZ), ravnatelj Županijske uprave za ceste.

Na skupu održanom u Domu kulture župan je istaknuo da se Lastovo, kao i sva ostala područja Dubrovačko-neretvanske županije ravnomjerno razvijaju, te kako je prvi korak prema tome bilo uspostavljanje svakodnevne brzobrodske linije koja otok spaja sa županijskim središtem.

- Županija će i dalje nastaviti podržavati projekte koje doprinose razvoju, ali i očuvanju prirodnih ljepota Lastova. Upravo na sastanku u Općini potpisana su dva iznimno važna ugovora za Lastovo, jer Županija osigurava 130 tisuća kuna za nabavu opreme za sanaciju onečišćenja na moru, a s ravnateljem Županijske uprave za ceste načelnica Anita Jančić Lešić (HDZ) je potpisala ugovor o izgradnji lokalne ceste prema Skrivenoj luci, duljine 2,7 kilometara, čija se vrijednost procjenjuje na šest milijuna kuna - naveo je regionalni čelnik i dodao kako će "ubrzo započeti jedan od kapitalnih projekata, rekonstrukcija luke Ubli, vrijednosti 60 milijuna kuna".

Uz čestitke za Dan Općine i blagdan sv. Kuzme i Damjana, župan Dobroslavić podsjetio je i da Park prirode Lastovsko otočje ove godine obilježava svoj 15. rođendan, te je čestitao vodstvu javne ustanove, uz želje da i dalje mudro nastave voditi i čuvati ovu iznimnu ljepotu. 

24. travanj 2024 03:37