StoryEditorOCM

svečanostNa Sveučilištu u Zadru održana je promocija prvostupnika Pomorskog odjela

Piše M.I.
4. travnja 2024. - 10:01

Na Sveučilištu u Zadru održana je promocija prvostupnika Pomorskog odjela, na kojemu su pročelnik izv. prof. dr. sc. Luka Grbić, zamjenik pročelnika izv. prof. dr. sc. Mate Barić, predstojnik Brodostrojarskog odsjeka izv. prof. dr. sc. Ivica Glavan i zamjenik predstojnice Nautičkog odsjeka doc. dr. sc. Ivan Toman dodijelili diplome studentima koji su uspješno završili preddiplomske studije Brodostrojarstva i tehnologije pomorskog prometa te Nautike i tehnologije pomorskog prometa, piše Zadarski list.

– Hrvatski pomorac najbolji je pomorac na svijetu i najbolji hrvatski izvozni proizvod u svijetu. Taj brend ostavili su nam u nasljeđe naši preci, kolege prijatelji i bivši pomorci, koji nas obvezuju da ne posustajemo u znanju i idejama, da ne slabimo u hrabrosti i požrtvovnosti.

Nemojmo u ovom trenutku obezvrijediti zasluge svojih predaka, budite lovci na znanje jer je to jedino jamstvo za budućnost. Očekujem od vas da budete radosni i nasmijani ljudi, pomorci koji neće očajavati ni u najtežim trenucima svoje službe.

Uveseljavajte ljude u svom okruženju, to će vas odvesti od prosjeka, učiniti vas poželjnijim i drugačijim sugovornicima, poručio je pročelnik Grbić promoventima, ali i članovima obitelji koji su za neke došli preuzeti diplome, budući da su neki od njih odmah nakon obrane diplomskog rada dobili posao u struci i već plove svjetskim morima.

Uime promovenata zahvalila je Lucia Kolega, koja je rekla kako se nada kako lijepi studentski dani ipak neće biti najljepši u njihovim životima, već će to biti oni u kojima će se ostvariti uz pomoć diploma koje su stekli na Sveučilištu.

– Sva znanja koja su nam profesori prenijeli na studiju su oruđe koje ćemo samo morati naučiti koristiti na najbolji mogući način, rekla je Kolega.

Najboljim studentom generacije smjera Brodostrojarstvo i tehnologija pomorskog prometa proglašen je Marin Jurlina, a smjera Nautika i tehnologija pomorskog prometa Mauro Jurac.

Prije svečanog čina podjele diploma, promoventi su pozvani da u svom radu i javnom djelovanju nasljeduju akademske stečevine te sve svoje snage ulože kako biste stečeno znanje i vještine i dalje produbljivali i razvijali. 

29. travanj 2024 20:56