StoryEditorOCM

pogledajte videoKako znati izabrati svježu ribu na ribarnici? Kako je očistiti i pripremiti za kuhanje ili pečenje? Općina Postira provodi zanimljiv projekt

Piše OM
20. rujna 2022. - 11:40

Kako znati izabrati svježu ribu na ribarnici? Kako je očistiti i pripremiti za kuhanje ili pečenje? Zašto uopće jesti ribu, kakav utjecaj to ima na naše zdravlje? A na naš okoliš?

Na ta i brojna druga pitanja, odgovara Općina Postira u novom promotivnom i edukativnom videu nastalom u sklopu projekta “Uspostavljanje suvremene ribarnice i promocija proizvoda ribarstva”.

Projekt je to kojim Općina Postira želi povećati potrošnju proizvoda malog obalnog ribarstva, ali i omogućiti upravo malim ribarima higijenski prihvatljive uvjete prodaje ulova.

Video se reproducira uz samu novu, suvremenu ribarnicu, u centru Postira, na digitalnom totemu, zajedno s drugim promotivnim i informativnim materijalima, a vjerujemo kako će upravo ovaj format potaknuti interes lokalnog stanovništva, ali i posjetitelja (s obzirom da je video dostupan i na engleskom jeziku), da ribi i drugim plodovima mora, daju dodatnu šansu i tako unaprijede vlastitu prehranu, a istovremeno i lokalno ribarstvo.

Projekt naziva “Uspostavljanje suvremene ribarnice i promocija proizvoda ribarstva” kojeg provodi Općina Postira, odobren je na natječaju LAGUR-a Brač, a sufinanciran je sredstvima iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. Ukupna vrijednost projekta je 261.475,00 HRK, od čega Europska Unija sufinancira 85%, a Republika Hrvatska 15%.

19. travanj 2024 15:25