StoryEditorOCM

od četvrtkaIz Jadolinije: Trajekt Sveti Duje preuzima liniju Drvenik - Sućuraj

Piše OM
8. kolovoza 2024. - 09:05

Trajekt Sveti Duje danas je isplovio iz brodogradilišta Kraljevica prema splitskom plovnom području, javljaju iz Jadrolinije najavljujući kako se u četvrtak tijekom dana može očekivati preuzimanje državne trajektne linije Drvenik-Sućuraj.

Brod Sveti Duje jedan od pet Jadrolinijinih prinova u 2023. godini. Izgrađen je 2017. godine te je ujedno najmlađi trajekt u floti Jadrolinije. Kapaciteta 588 putnika i 117 vozila te dužine 107 metara, proteklih je mjeseci u remontu prilagođen svim zahtjevima europskih direktiva i Hrvatskog registra brodova. Brod je opremljen dječjim kutkom za naše najmlađe putnike te caffe barom kako bi plovidba protekla brzo i ugodno. Također, brod Sveti Duje je u potpunosti prilagođen osobama s invaliditetom.

- Uz sve navedeno, tu su i kabine za posadu koje su visokog standarda što će zasigurno doprinijeti kvalitetnijem odmoru naših posada, posebice u sezoni. Jadrolinija je jedan od nezaobilaznih čimbenika kako u svakodnevnom životu otočana, tako i cjelogodišnjoj povezanosti te smo sigurni da će ova investicija pridonijeti kvalitetnijoj usluzi i boljoj povezanosti.

Usprkos svim globalnim izazovima, od 2017. godine do kraja ove godine bit će realizirano ukupno 16 investicija u flotu Jadrolinije u skladu s pomorskom strukom. Povećan je kapacitet i smanjena starost flote te možemo odgovorno reći da pomorska povezanost između naših otoka nikad nije bila bolja i kvalitetnija. Naša misija poslovanja je zadržavanje liderske pozicije na ovom dijelu Jadrana i sigurni smo da djelujemo upravo u cilj njenog ostvarenja - poručuju iz Jadrolinije Rijeka.

image

Trajekt Sveti Duje

Jadrolinija
20. rujan 2024 12:41