StoryEditorOCM

ogromna štetaPožar u marini u Medulinu progutao 30 brodica! ‘Čule su se eksplozije, ljudi su skakali u more!‘

Piše OM
15. svibnja 2024. - 08:48

Gotovo 30 brodica izgorjelo je u velikom požaru koji je noćas izbio u marini u Medulinu kod Pule, izvijestila je u srijedu ujutro istarska policija.

Kako javlja HRT, trenutno gori 30-ak brodica. Neki stanovnici su skakali u more i izveli nekoliko brodica na sigurno. Čule su se eksplozije zbog goriva u spremnicima. Po moru plutaju čađa, benzin, gorjelo je more, kakve će biti posljedice znat će se tijekom dana.

Sreća u nesreći je, javlja HRT-ova novinarka Klaudija Benazić, što na tom području puše bura, jer bi južni vjetar prebacivao vatrenu stihiju prema još više brodica i vjerovatno bi zahvatio sva plovila privezana u medulinskoj lučici koja je dio sustava Lučke uprave Pula.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Pula Ivica Rojnić rekao je da je dojava o požaru u luci Medulin zaprimljena u 3:54 sati.

- U 3.54 sati zaprimili smo dojavu o požaru brodica u nautičkom dijelu luke Medulin otvorene za javni promet, na teren izlazi četiri vozila i devet vatrogasaca te se uzbunjuje i podiže i DVD Medulin - kazao je Rojnić.

- Dolaskom na mjesto, utvrđuje se požar na otprilike 20 plovila u razbuktaloj fazi. Pristupa se sektoriranju nezahvaćenih plovila te odvajanju od zahvaćenih. Tijekom požara sa plivajućeg pontona se odvajaju opožarene brodice te se iste uz pomoć brodica lučke uprave hvataju i gase. U tijeku je gašenje i sprječavanje širenja onečišćenja - rekao je zapovjednik.

image
Goran Sebelic/Cropix/Cropix
image
Goran Sebelic/Cropix/Cropix

Vatra se širi s jedne na drugu brodicu, a na mjestu događaja je petnaest vatrogasaca s četiri vozila pulske javne vatrogasne postrojbe. Zasad nema informacija o stradalih u požaru, a pretpostavlja se da će broj stradalih brodica u konačnici biti još veći.

Pulski ronilac i novinar Mladen Kolenko objavio je na društvenoj mreži Facebook da ga je eksplozija probudila oko 5 sati.

- Prvo sam pomislio da nije nešto puklo kod mene, no ni par minuta kasnije čula se i druga eksplozija, ali manjeg intenziteta. Digao sam se iz kreveta i s balkona vidio crni gusti dim, koji se protezao od ulaza u autokamp Medulin sve do Premanture, Pomera i dalje - ustvrdio je Kolenko, a prenio portal Istra24.

image
Goran Sebelic/Cropix/Cropix
image
Goran Sebelic/Cropix/Cropix
image
Goran Sebelic/Cropix/Cropix
27. svibanj 2024 16:12