StoryEditorOCM

Zbogom, Splite...Debeljak o polarnom kruzeru koji je završio u Trstu: Mi smo naplatili sva svoja potraživanja. Vlasnik broda može s njime činiti što god hoće...

Piše OM
28. svibnja 2021. - 11:05

Nakon što smo u četvrtak objavili članak o polarnom kruzeru koji je otplovio iz Brodosplita i završio u Trstu, oglasio se i Tomislav Debeljak, vlasnik splitskog škvera.

- Kruzer je početkom travnja predan naručitelju i mi smo u potpunosti naplatili sva svoja potraživanja. Vlasnik broda može s njime činiti što god hoće, ploviti ili ga vezati bilo gdje, pa tako i u Brodosplitu - kazao je za tportal Debeljak.

Potvrdio je da je kruzer iz formalnih razloga doista morao napustiti Hrvatsku u roku od 30 dana te da za njega vrijede pravila kao i za sve druge proizvode koji se rade za izvoz.

Također, tportal neslužbeno doznaje da će u idućim danima splitsko brodogradilište preuzeti i nedovršeni tanker za ruskog naručitelja, koji se već gotovo pet godina nalazi na navozima u Brodotrogiru i na kojemu je potrebno obaviti još oko polovice radova. U trogirskom brodogradilištu već godinama to najavljuju, no njihovi kapaciteti se smanjuju, a radnici otpuštaju, pa je vlasnik odlučio pronaći novog partnera.

19. travanj 2024 01:13