StoryEditorOCM

Revoltirani otočaninČekam brod, ali ne dolazi, a za trajekt koji je otišao nisam ni znao! Kako se odnose prema nama, bilo bi najbolje da nas stave u vršu i bace u more...

Piše IN/Zadarski.hr
27. svibnja 2021. - 08:42

- Evo, upravo sam poslao poruku državnom tajniku Josipu Bilaveru, da se ovako ne može odnositi prema nama otočanima, prema putnicima - došao je u u srijedu u redakciju Zadarskog.hr jedan revoltirani građanin.

- Čekam brod na Poluotoku za Preko u 13.30. Čekam, ali broda nema. Prođe ura od broda, a meni ljudi prilaze i govore da brod više ne pristaje u staru trajektnu luku nego na vrh Poluotoka!. Kako sad to?! Di to piše, kako ja to mogu znati?! Kako se odnose prema nama otočanima, bilo bi najbolje da nas sve stave u vršu i bace u more... - jada se čovjek.

- Od kada sam otišao u mirovinu rjeđe dolazim u grad, ali nigdje ni na otoku, ni u Zadru nisam vidio obavijest da linija za Preko više ne vozi iz stare trajektne luke, nego s vrha Poluotoka. I da ne vozi brod nego trajekt. Zašto se to ne zna? Toliko sam ljut bio da sam odmah nazvao državnog tajnika Bilavera, ali mi se on ispričao da je na satanku i da mu pošaljem sms poruku. I poslao sam mu je. A vas novinare molim da, kad Jadrolinija to već nije napravila, napišete da s Poluotoka vozi trajekt i to ne iz stare luke nego s vrha Polutoka - u dahu se izjadao Zadranin.

Uisitinu, od 14. svibnja, otkako je brod "Dora" u kvaru, Jadrolinija je na liniji Zadar-Preko-Zadar uvela trajekt Sv. Juraj. Kuriozitet je da trajekt vozi s Poluotoka, što je prvi slučaj otkako je sav trajektni promet preseljen u Gaženicu.  

U zadarskom uredu Jadrolinije doznajemo kako trajekt prevozi samo putnike, ne i vozila, i kako će takav režim biti na snazi do daljnjega, odnosno do popravka "Dore" ili pronalaska zamjenskog broda.

Vijest je objavljena i na službenim stranicama Jadrolinije, ali dosta neprimjetno i nerazumljivo tako da se može reći da je ljutnja našeg sugovornika dijelom opravdana.

16. travanj 2024 18:02