StoryEditorOCM

ples u moruSvećenik snimio igru dupina između Hvara i Korčule, pogledajte sjajne snimke

Piše Dora Lozica/DV
23. kolovoza 2023. - 10:27

Video na kojem se dva dupina igraju, skaču u more i uživaju u kupanju snimio je jučer don Mihael Čavlek, nekadašnji župnik Čare i Smokvice na otoku Korčuli koji je putovao na brodu Bartol Kašić iz Splita za Velu Luku. 

Kako nam otkriva, dok je pričao na mobitel izašao je iz brodskog salona i ugledao ples dupina. Odmah je prekinuo poziv i upalio kameru. Video je uskoro postao pravi hit na društvenim mrežama, nešto je posebno u dupinima što uvijek veseli i male i velike. 

Don Mihael Čavlek (37), ili po nadimku „Miš Božji“, rođeni je Varaždinec u obitelji sa šestero djece, godinama je bio župnik u Smokvici i Čari na otoku Korčuli, u župi Očišćenja Marijina i u župi Sv. Petra. Ne samo da je bio župnik, već je bio omiljen među stanovnicima, svestrani svećenik, čovjek "od naroda", bio je i vatrogasac, jedriličar, ronilac, vječno među župljanima, igrao je stolni tenis s ministrantima te služio, kako kaže, Bogu i ljudima.

Ipak, za sebe će reći da je veliki zaljubljenik u motore i dugogodišnji "bajker" pa je na otok stigao motorom na već tradicionalni Moto Party u organizaciji Moto kluba Korčula za kojeg je rezerviran zadnji vikend kolovoza. I ove će se godine zaprašiti Banova zemlja u Smokvici od četvrtka do nedjelje, a motoristi iz cijele Hrvatske i šire uživat će u koncertima rok bendova, hladnom pivu, moto igrama, druženju i dobroj zabavi. 

Otok Korčulu don Mihael napustio je 2020. godine prema odluci ondašnjeg biskupa Uzinića što je rastužilo Čarane i Smokvičane. Koliko su bili nezadovoljni odlukom svjedoči i peticija i protestna pisma koja su pisali biskupu kako di don Mihael ostao na otoku. 

Ipak, don Mihael je danas župnik župe sv. Fabijana i Sebastijana kraj novog Marofa, ali veza s otokom nikad nije prekinuta. I ove će godine svojim dolaskom razveseliti svoje nekadašnje župljane koji su mu i danas prijatelji. Koliko je ljubav obostrana svjedoči i komentar predsjednika Moto kluba Korčula Đanija Radovanovića koji je kratko komentirao kako don Mihale dolazi u posjet familiji.

28. travanj 2024 01:55