StoryEditorOCM

posljedice nevremenaSplićani, oprez! Jugo devastiralo šetnice, punta Ovčica opasna je za ljude. Pogledajte što je zabilježio naš fotograf

9. siječnja 2021. - 14:48

Divljalo je jugo Splitom danima. Osim što nas je (uz svesrednu pomoć korone) zatvorilo u kuće, dijelove obale kojima zbog njega nismo mogli šetati - potpuno je devastiralo.

Naš je fotoreporter Paun Paunović obišao puntu Ovčica koja je - a to na fotografijama jasno možete vidjeti - sada već i opasna za ljude. Beton je morem podlokan, razlomljen, gromade su izgubile oslonac, neke se i survale u more.

Budite pažljivi, pazite da vam djeca ne pobjegnu prema rubu, bez kontrole.

Mi smo uputili pitanje "Splitskoj obali", koja među ostalima održava i taj dio splitskih plaža. "Firule, dio punte Ovčice" - tako im stoji u popisu djelova obale koje redovito održavaju.

Pod redovnim održavanjem plaža smatra se redovna prihrana plaža na godišnjoj razini, sanacija postojećih šetnica i platoa oštećenih pod utjecajem vjetra i valova, oprema plaža infrastrukturnim elementima te redovno održavanje opreme, kao i čišćenje plaža tijekom cijele godine, prema određenoj dinamici.

Vjetar oštetio, sad je na njima da poprave.

17. travanj 2024 20:06