StoryEditorOCM

dronovi radniciSingapur otvara luku za bespilotne letjelice, koristit će ih za isporuku brodskih zaliha

Piše M. I.
26. travnja 2023. - 13:54

Na Singapurskom pomorskom tjednu najavljen je projekt uspostavljanja luke za bespilotne letjelice koje bi se koristile za isporuku brodskih zaliha. Uskoro ide javni poziv za ponude, prenosi splash247.com.

- CFP će djelovati kao putokaz za javne agencije i privatne tvrtke u razvoju koncepta operacija za bespilotne letjelice koji je prilagođen operativnom okruženju Singapura kao prometne luke - rekao je viši državni ministar financija i prometa Chee Hong Tat.

Singapur već duže vrijeme testira isporuke dronovima. Godine 2020. F-drones je bila prva tvrtka u Singapuru koja je dobila odobrenje od Uprave za civilno zrakoplovstvo Singapura za obavljanje isporuka bespilotnim letjelicama izvan vizualne linije vidljivosti (BVLOS) brodovima u Singapuru, s tvrtkom Eastern Pacific Shipping kao prvim korisnikom. Tvrtka se zatim udružila s vlasnikom i operaterom offshore plovila Marco Polo Marine kako bi zajedno razvili ono što se tvrdi da su prvi svjetski veliki električni dronovi za isporuku iz zraka za offshore vjetroelektrane.

Također, jedina višenamjenska luka u Singapuru, Jurong, udružila je snage s firmom za infrastrukture napredne zračne mobilnosti (AAM) i operaterom bespilotnih letjelica Skyports kako bi istražili razvoj infrastrukture brod-obala.

29. travanj 2024 07:17