StoryEditorOCM

rokotokDomagoj Jakopović Ribafish kreće u plivački pothvat kojim će preplivati Istarski poluotok

Piše OM
16. lipnja 2024. - 15:00

Projekt koji su mediji prije nekoliko godina proglasili jednom od najljepših priča ljeta - nastavlja se i dalje. Domagoj Jakopović Ribafish i udruga RokOtok krenut će 23. lipnja u plivački pothvat kojim će preplivati Istarski poluotok, javlja HRT.

Tijekom 24 dana, koliko će trajati avantura, Ribafish će preplivati stotinjak kilometara od Preluka do Pule i posjetiti brojne plaže Istre i Kvarnera. Uz edukativne radionice, druženje s djecom i odraslima te brojne akcije čišćenja prirode i zanimljive igre plivat će se prosječno pet kilometara dnevno sve do krajnjeg ovogodišnjeg cilja i dočeka u Puli 17. srpnja.

Ribafish je naglasio da imamo samo jedan planet i da ga trebamo čuvati. Napominje da je poražavajuće koliko je smeća i plastike u moru. Plastika je već zabilježena, kaže, kao sastavni dio kamenih struktura u svjetskim morima.

- Svojim angažmanom nadam se doprijeti do djece koja će naslijediti ovaj planet. Vremena za akciju ima sve manje. Naša poruka iz udruge RokOtok jest da djeci i odraslima treba više kvalitetnog druženja i vremena provedenog u prirodi na svježem zraku, a manje ispred ekrana, kazao je, među ostalim, Ribafish.

Plivački pothvat raspoređen je u dvije sezone. Ribafish će iduće ljeto plivati od Pule do Savudrije.

25. lipanj 2024 21:46