StoryEditorOCM

dražba u škotskojPrivatni otok površine 11 hektara prodaje se po iznenađujuće niskoj cijeni. Za isti iznos može se kupiti tek parkirno mjesto u Londonu

22. ožujka 2021. - 14:43

Udaljeni škotski otok "Deer Island" bit će ponuđen na dražbi koja će se održati u petak 26. ožujka, a početna cijena koju bi trebalo izdvojiti za cijeli nenaseljeni otok iznosi 80.000 funta. 

Za usporedbu, za iste novce u Londonu možete kupiti tek parkirno mjesto u garaži u Kensingtonu ili  Claphamu, piše Independent.

Jelenov otok ili Eilean an Fheidh nalazi se na mirnome jezeru Loch Moidart na zapadu Škotske i površine je 11 hektara. Na njemu nema nikakvih građevina i dijelom je prekriven gustom autohtonom šumom.

Zapravo, interes javnosti u ovom je slučaju izazvala iznenađujuće niska početna cijena. 

U neposrednom susjedstvu je otok Eilean Shona u vlasništvu Vanesse Branson, sestre milijardera Richarda Bransona, koji opisuju kao "rajsku divljinu bez automobila" s nizom vikendica.

Jelenov otok generacijama je bio u vlasništvu dinastije Clanranald iz Moidarta, no nije poznat njegov sadašnji vlasnik i prodavač. 

Tvrtka Future Auctions, koja posreduje u prodaji otoka, reklamira ga kao "rijetku prigodu za kupnju vlastitoga privatnog otoka smještenog na prekrasnom i mirnom škotskom jezeru zahvaljujući svojem udaljenom položaju".

24. travanj 2024 08:45