StoryEditorOCM

SMRT U MORUPoginuo legendarni surfer: poklopio ga je divovski val u Portugalu, nije mu bilo spasa

Piše OM
6. siječnja 2023. - 10:31

Brazilski surfer Marcio Freire (47) poginuo je u četvrtak na treningu na golemim atlantskim valovima u Nazaréu u Portugalu, objavile su lokalne vlasti, a prenosi CNN. Pomoćno osoblje na jet-skijevima uspjelo ga je nakon nesreće odvesti na plažu, no svi pokušaji oživljavanja bili su uzaludni - prenosi Jutarnji list.

- Muškarac brazilske nacionalnosti u dobi od 47 godina preminuo je danas poslijepodne nakon pada dok je vježbao surfanje u Praia do Norte. Spasioci su ustanovili da je žrtva u kardio-respiratornom zastoju i odmah su započeli reanimaciju na pijesku. Nakon nekoliko pokušaja, nije bilo moguće preokrenuti situaciju - objavila je u četvrtak nacionalna pomorska uprava.

Freirea je prilikom jednog spuštanja poklopio golemi val.

Kanjon Nazaré nalazi se tik uz istočnu obalu Atlantika, ima dubinu od pet kilometara i dug je 170 km. Lokalni izvori rekli su kako uvjeti na moru u četvrtak nisu bili posebno opasni. Marcijevo tijelo bit će prevezeno na Institut za pravnu medicinu u Leiriji.

Freire je bio jedan od trojice brazilskih surfera koji su, nakon što su osvojili divovski val "Ralje" na Havajima, postali poznati kao "Mad Dogs". Glumili su i u dokumentarnom filmu "Mad Dogs" iz 2016. godine.

- Surfao je s velikim osmijehom na licu. Tako ću ga sačuvati u sjećanju. Legenda - napisao je na Instagramu surfer Nic von Rupp.

- Danas smo izgubili velikog čovjeka, jako dobrog prijatelja i legendarnog surfera, Marcija Freirea. Bio je tako veseloga duha, uvijek s osmijehom na licu… Počivaj u miru, prijatelju - dodao je sportski fotograf Fred Pompermayer.

28. travanj 2024 07:00