StoryEditorOCM

‘POGLED U PLAVO‘Najavljena velika akcija čišćenja vodičkog porta, građani će se moći okušati i u ronjenju

Piše T. V./Šibenski.hr
17. svibnja 2024. - 09:09

Tijekom ovog vikenda, svi zainteresirani građani i posjetitelji grada Vodica imat će jedinstvenu priliku potpuno besplatno okušati se u ronjenju u sklopu projekta" Pogled u plavo".

"Pogled u plavo" održava se u cilju promocije ronjenja, ljepota hrvatskog podmorja i općenito ronjenja kao aktivnosti, a za sve ljubitelje ronjenja i one najmlađe Grad Vodice i Turistička zajednica grada Vodica u suradnji s Plavom promocijom omogućit će besplatna probna ronjenja s punom ronilačkom opremom, uz stručni nadzor i sigurnost instruktora ronjenja.

Prepoznatljivi montažni bazen projekta Pogled u plavo smjestit će se na vodičkoj rivi (Trg hrvatskih mučenika, kod pošte), a za sve zainteresirane posjetitelje, besplatna probna ronjenja pod punom ronilačkom opremom, u kontroliranim uvjetima, uz glazbenu podlogu i stručno vodstvo instruktora ronjenja bit će omogućena u subotu 18. svibnja u periodu od 10:00 do 21:00 sat i nedjelju 19. svibnja u periodu od 10:00 do 18:00 sati.

Kako bi podvodne ljepote sačuvali i za buduće generacije, u sklopu ronilačkog vikenda, 19. svibnja od 10:00 do 12:00 sati provodit će se i velika ekološka akcija čišćenja vodičkog malog i velikog porta u cilju izvlačenja otpada iz mora te poticanja što većeg broja sudionika u ekološke programe i aktivnosti u organizaciji ŠRK Mali porat Vodice i potporu TZ grada Vodica.

01. lipanj 2024 10:31