StoryEditorOCM

ILCA 7 i ILCA 6Europsko prvenstvo u jedrenju: vodeći Hrvat je Bruno Gašpić, Filip Jurišić diskvalificiran!

Piše M. I.
14. ožujka 2023. - 09:43

Jedanaest sati na moru u dva dana, a samo jedan plov od predviđena četiri odradili su jedriličari i jedriličarke na Europskom prvenstvu u klasama ILCA 7 i ILCA 6 u talijanskoj Andori.

- Danas su totalno pogriješili prognozu, stavili su prvi start u 13 sati, taman kad je vjetar pao, a cijelo jutro je lijepo puhalo – rekao je Tonči Stipanović nakon povratka u marinu u Andori.

– U utorak nas šalju na more u 9 sati, makar se nekakav vjetar najavljuje tek tri, četiri sata poslije. Užas, ali iz ove kože se ne može.

Koliko vjetar dozvoli, toliko će se u utorak jedriti, pokušati nadoknaditi zaostatak, koji je nakon dva dana ozbiljan. Tri kvalifikacijska plova manjka, nije to mala stvar.

Stipanović je, inače, bio sedmi u jedinom plovu u Žutoj skupini, a Filip Jurišić je diskvalificiran prije starta. Zanimljivo, najbolji od članova Mornara je trenutno Bruno Gašpić, koji je bio peti, također u Žutoj skupini. Pobjede su upisali olimpijski pobjednik Matthew Wearn, svjetski prvak Jean-Baptiste Bernaz i Nijemac Philipp Bühl.

Među jedriličarkama (podijeljene u dvije skupine) Ursula Balas je upisala odlično 4. mjesto, Sandra Lulić je bila 15., a Jelena Vorobjeva na 22. poziciji.

image

EP u Andori

EurILCA
26. travanj 2024 09:04