StoryEditorOCM

avanturaAustralka sama u brodu od 7,7 metara preveslala Tihi ocean! Trebalo joj je 240 dana

Piše M. I.
8. travnja 2023. - 10:46

Australka Michelle Lee, 50-godišnjkinja iz Sydneya, stigla je do obale Queenslanda u srijedu nakon što je napustila Meksiko 8. kolovoza. Na svom samačkom putovanju preko Tihog oceana provela je čak 240 dana, izbjegavši pet uragana, četiri ciklone, jake plime, te napad morskog psa, prenosi portal smh.com.au.

"Zadnji dio bio je pomalo bitka", rekla je novinarima na obali gdje su je dočekali brojni prijatelji. "Ali to je priča mog života: vjetrovi, struje, plime, sve protiv mene, ali navikla sam se na nedaće."

Na tom putovanju bilo je niz izazova. Čak devet dana bila je zatvorena u maloj kabini zbog podivljalog mora. U zatočeništvu,kako ga je nazvala, Lee se naučila "umjetnosti strpljenja". Svirala je ukulele, napravila bi puding, slušala audioknjige...

Kaže da nije bila posve sama tamo na Pacifiku - tjednima su je pratila dva velika morska psa dok je veslala u 7,7 metara dugom brodu. Jedan je čak skočio na brod, no uspjela se obraniti.

- Čitav ovaj put obilježen je trenucima "punim strahopoštovanja" u prirodu oko sebe. Shvatite da majka priroda tu ima posljednju riječ - rekla je.

Nakon ove avanture, otkrila je kako uskoro planira s prijateljem propješačiti Camino de Santiago, put dug mjesec dana i tisuću kilometara.

29. travanj 2024 00:19