StoryEditorOCM

JEDRENJEAnte Ćesić s jedrilicom ‘Razjaren‘ osvojio Biograd CRO Melges 24 Cup

Piše Zadarski.hr
13. ožujka 2023. - 15:44

Nakon Panjića, Iggyja, Tutta Forze, Universitas Nove i Matarana 24 jedrilica Razjaren šesta je posada koja je upisala pobjedu na regatama CRO Melges 24 Cupa, najjače jedriličarske serije koja se jedri u Hrvatskoj.

Posada Razjaren u sastavu Ante Ćesić, Lukasz Podniesinski, Žarko Rogošić, Tonči Knezović osvojila je Biograd CRO Melges 24 Cup na kojem je nastupilo 18 jedrilica iz Hrvatske i Ukrajine uz sjajno domaćinstvo i organizaciju Jedriličarskog kluba Briva. Drugo mjesto osvojio je domaći Panjić, a treća pozicija pripala je opatijskoj Fjondi. U Corinthian konkurenciji drugu regatu zaredom osvojila je posada Tutta Forze ispred Zena i Iggyja.

Akvatorij ispred Biograda pružio je sjajne uvjete za jedrenje najboljih hrvatskim posadama, a tijekom vikenda organizatori su odradili kompletan program od šest jedrenja. U subotu su natjecatelje testirali lagani južni vjetrovi, a regatu je najbolje otvorio PointOne s kormilarom Karlom Kuretom.

‘Drago mi je zbog ekipe jer smo tijekom zime puno trenirali. Vraća nam se taj trud, a u budućnosti će nam se vratiti još više‘, komentirao je jedan od najboljih hrvatskih jedriličara i bivši sudionik America‘s Cupa.

U preostala dva jedrenja najbolji su bili Razjaren i Panjić te započeli bitku za ukupnu pobjedu koja je trajala do posljednjeg jedrenja. Po nedjeljnoj buri Melges 24 Ante Ćesića slavio je u četvrtom jedrenju, domaći Panjić uzvratio udarac prvim mjestom u petom jedrenju, a potom je u napetoj završnici Razjaren osvojio drugo mjesto, a posada Luke Šangulina upisala je desetu poziciju. Uz bučno slavlje, Ante Ćesić je prekinuo dvogodišnju dominaciju Panjića na domaćem terenu i upisao prvijenac u CRO Melges 24 Cupu.

‘Prva naša pobjeda u CRO Melges 24 Cupu. Konkurencija je sve jača što pokazuje i podatak kako je ovdje u Biogradu čak četiri različite posade (Panjić, Razjaren, Mataran 24 i PointOne) upisalo pobjedu u šest jedrenja‘, ispričao je bivši juniorski svjetski prvak u klasi 470.

CRO Melges 24 Cup održava se uz partnerstvo Angeline Yacht Chartera, Sailing Pointa, North Sailsa, One Sailsa, digitalnog studija Akvarij, digitalne agencije Raiser i regate.com.hr.

Rezultati Biograd CRO Melges 24 Cup (6 jedrenja): 1. Razjaren, 2. Panjić, 3. Fjonda, 4. PointOne, 5. Mataran 24, 6. Amor Wave, 7. Tutta Forza, 8. Cezibordo, 9. Obi-Wan, 10. Zen, 11. Barmaley, 12. Universitas Nova, 13. Yikes, 14. Joyrunner, 15. Iggy, 16. Palmina Nova, 17. Orage, 18. SHE.

 

20. travanj 2024 02:51