StoryEditorOCM

novostAkvarij u Puli otvorio nove laboratorije, među njima i onaj za uzgoj meduza

Piše M. I.
5. svibnja 2024. - 11:55

Pulski akvarij bogatiji je za nove prostore. Radi se, naime, o novim laboratorijima, javlja Jutarnji list. U Puli su u rad pustili molekularni i mikrobiološki laboratorij, novouređeni odjel za uzgoj žive hrane (fito- i zooplankton) i jedinicu za uzgoj meduza koja će jedina biti trajno otvorena za posjetitelje u fortu Verudela.

- Otvaranje laboratorija u našem akvariju označava početak nove faze istraživanja, potičući suradnju, inovacije i očuvanje morskog okoliša za buduće generacije - objavili su iz Akvarija.

Podsjetimo, ovaj akvarij je prije dvije godine dobio certifikat održivosti Friend of the Sea i to za svoje napore u očuvanju mora. Nedavno su privukli pozornost javnosti objavom da će pokušati uzgojiti plemenite periske, što nikome do sada nije uspjelo. Naime, kad je ta vrsta postala kritično ugrožena, neke institucije su je pokušale mrijestiti u kontroliranim uvjetima, no za sada nitko nije uspio zatvoriti životni ciklus. U pulskom akvariju su pripremili posebne uvjete za njihov uzgoj, a vrijeme će pokazati hoće li uspjeti ono što još nikome nije pošlo za rukom.

image

U Puli će uzgajati meduze

Aquarium Pula
24. svibanj 2024 14:49