Malo je riba uz koje se vezuje toliko predrasuda kao što je kantar. Većina ribara smatra ga strvinarom, čemu u prilog svakako idu i narodni nazivi grobar, manjamorto i picigamorto. Fama ispredena oko toga pretpostavlja da se kantar hrani leševima utopljenih mornara, pri čemu ispuštaju iz vida da tih nesretnih mornara ipak nema toliko da bi prehranili brojnu populaciju kantara.
Činjenica je da se jelovnik kantara zapravo vrlo malo razlikuje od ostalih sličnih riba vezanih uz dno, dok su brojne druge vrste zapravo znatno sklonije strvinarenju. Ugori, murine, bukve, da salpe i ne spominjemo, vjerojatno bi se, kad bi im se dalo na volju, hranili isključivo strvinama.
Nasuprot tome, na pojedinim je dijelovima Jadrana, primjerice na Visu, baš kao i većina ostale oborite ribe, vrlo cije...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....