StoryEditorOCM

županijsko prvenstvoRibolovcima zadarskog ‘Zubaca‘ sve medalje u pojedinačnoj konkurenciji i najsjajnije u momčadskoj, benkovačka ‘Sipa‘ osvojila momčadsku broncu

Piše Kažimir Škrbić/Virski list
28. lipnja 2021. - 13:24

- Skroz je dobar osjećaj biti županijski prvak - s ponosom kaže mladi i nadareni udičar Luka Mužanović iz zadarskog Zubaca, pobjednik Županijskog U-21 ribolovnog prvenstva štapom iz brodice koje se u nedjelju održalo na otoku Viru.

Novi županijski šampion Mužanović ostavio je iza sebe klupske kolege i mlade reprezentativce Antonija Franića i Martina Ćurka na drugom i trećem mjestu, pa je okus pobjede za zadarske udičare bio dodatno ukrašen medaljama srebrnog i brončanog sjaja, javlja Zadarski.hr.

Na četvrtom mjestu bio je Roko Pešut iz benkovačke Sipe, dok su se na preostala tri mjesta u konačnom poretku smjestila još trojica udičara iz Zubaca i Sipe.

image
Županijsko prvenstvo u ribolovu štapom iz brodice U-21 održano je na Viru
Virski List

Mužanović je po mirnom moru i nesnosnoj vrućini na lovnoj poziciji u Virskom moru kod Ville Lanterne ukupno uhvatio 25 riba težine 2.388 grama s najvećim primjerkom arbuna teškog 241 gram.

Srebrni Franić ulovio je čak 44 ribe, ali je njegov ulov bio nešto lakši (2.066 grama), dok je brončani Ćurko ulovio 22 ribe ukupne težine 1.951 gram.

Medalje su se dijelile i u momčadskoj konkurenciji, pa su Zadrani Franić i Ćurko otišli doma sa zlatom, Mužanović i Ivan Raspović vraćaju se u Zadar sa srebrnom medaljom, dok Pešut i Gabrijel Žepina u Benkovac nose broncu.

image
Županijsko prvenstvo u ribolovu štapom iz brodice U-21 održano je na Viru
Virski List

Nastupilo je sedam udičara iz Zubaca i Sipe u prijateljskoj atmosferi, ugodnom okruženju otoka Vira i Konobe kod Spavalice gdje je odrađeno vaganje, ručak i svečanost dodjele medalja.

Domaćin Županijskog U-21 prvenstva bio je ŠRD Vir s predsjednicom Elizabetom Fumić, voditelj natjecanja bio je tajnik virskog ŠRD-a Igor Marić, a delegat HSSR-a Boris Bulić. Ulogu glavnog suca odradio je Pavle Kostić, zapisničar natjecanja bio je Ivo Grubić, dok su barkajoli bili Ljubo Dovijanić i Vito Liverić. Posebna zahvala iz virskog ŠRD-a upućena je Igoru Vučetiću koji je pomogao pri organizaciji ovog županijskog natjecanja.

Statistika i rezultati natjecanja


Na Županijskom U-21 ribolovnom prvenstvu štapom iz brodice ukupno su ulovljene 162. ribe težine 10.248 grama, što daje solidnih 1.464 grama težine ulova po ribolovcu, odnosno 63,25 grama prosječne težine ulovljenog primjerka. Evo rezultata:

1. Luka Mužanović (ŠRD Zubatac Zadar) 2.388 grama, 2. Antonio Franić (ŠRD Zubatac Zadar) 2.066 grama, 3. Martin Ćurko (ŠRD Zubatac Zadar) 1.951 gram, 4. Roko Pešut (Sipa Benkovac) 1.564 grama, 5. Ivan Raspović (ŠRD Zubatac Zadar) 984 grama, 6. Gabrijel Žepina (Sipa Benkovac) 708 grama, 7. Lovre Mamić (Sipa Benkovac) 587 grama.

image
Županijsko prvenstvo u ribolovu štapom iz brodice U-21 održano je na Viru
Virski List
18. travanj 2024 11:28