StoryEditorOCM

AJMO, NAŠI!Najbolji hrvatski sportski ribolovci love medalje na svjetskim smotrama u Irskoj i Siciliji

Piše M. I.
8. studenog 2023. - 11:14

Na plažama Sicilije između gradova Catanie i Messine u tijeku je svjetsko prvenstvo u sportskom ribolovu u disciplini surf-casting za kategorije seniorki i seniora, izvještava portal poduckun.net.

Kod kategorije seniorki nastupa osam reprezentacija, a boje Hrvatske brane: Ardena Bajlo iz SRD "Zubatac" Zadar, Estera Bajlo – SRD "Zubatac" Zadar, Ana Vučetić - PŠRD "Stobreč" Stobreč, Jagoda Razum – ŠRD ‘Uligna‘ Kukljica, Veronika Kirinčić – SRD "Vela Sten" Čižići i Lovranka Marina Mavrinac Matulja iz SRD "Zubatac" Lovran. Izbornik ove reprezentacije je Siniša Budisavljević iz Jadranova, a trener njegova kćerka Ivana Budisavljević.

Reprezentaciju seniora čine Dubravko Pejdo iz SRD "Zubatac" Zadar, Nino Jukić – SRD "Zubatac" Zadar, Arsen Radinović – SRD "Kantrida" Rijeka, David Pinezić – SRD "Meduza" Rovinj, Alen Bilić – SRD "Meduza" Rovinj i Denis Županec iz ŠRD "Arbun" Punat. Izbornik reprezentacije je Ljubo Blažević iz Stobreča, a trener Opatijac Gregor Stermečki. U ovoj kategoriji prijavljen je 121 natjecatelj u 22 reprezentacije.

Istovremeno se u Irskoj kod mjesta Crosshaven - Cork održava svjetsko prvenstvo za kategoriju mlađih seniora do 21 godine iz brodice. Za hrvatsku reprezentaciju nastupaju naši Opatijci, braća Luka i Teo Hajdaraj iz SRD "Kantrida" Rijeka, Milan Rukavina - ŠRD "BURA" Karlobag, Vito Ferara - ŠRD "PIRKA" Tribunj, Luka Karabatić - ŠRD "GOF" Rogoznica i Tomas Lukarić - ŠRD "LOVRATA" Krk. Izbornik reprezentacije je Dilan Mileta iz Labina, a njegov pomoćnik Opatijac Robert Stermečki. U ovoj kategoriji nastupa 7 državnih reprezentacija.

Za sve kategorije od utorka su krenula natjecanja. Boduje se svaki dnevni pojedinačni rezultat, zbroj pojedinačnih bodova stvara rezultat čitave reprezentacije, a na kraju se zbrajaju dnevni plasmani za konačne rezultate pojedinaca i reprezentacije U pravilu zadnji, četvrti dan natjecanja je petak, kada je i službeno proglašenje rezultata i podjela pehara, medalja i priznanja. Povratak kućama organiziran je u subotu.

Istovremeno, naše ekipe spremaju se za Senegal gdje će se od 11. do 18. studenog održati 31.svjetsko prvenstvo u lovu na veliku ribu. Hrvatska nastupa sa dvije ekipe: Siniša Mažar (kap.), Miro Vušković, Marij Motušić te Ante Gospodnetić, a u drugoj ekipi su: Gordon Svalina (kap.), Bepo Svalina, Borislav Taraš i Ante Karačić. Izbornik reprezentacije je Tonči Luketa.

29. travanj 2024 16:03