StoryEditorOCM

klasa DF 65U Splitu se održava prvenstvo Hrvatske u jedrenju radio-upravljanim jedrilicama, u subotu se natječu juniori, u nedjelju seniori

Piše Sandra Barčot
27. studenog 2021. - 13:38

Vanjski lukobran splitske lučice Zenta ovog vikenda je poprište prvenstva Hrvatske u jedrenju radio-upravljanim jedrilicama i to klase DF 65 odnosno Dragon Force 65.

U organizaciji Jedriličarskog kluba Zenta i Hrvatskog jedriličarskog saveza te Hrvatske zajednice tehničke kulture, prvo će zajedriti, odnosno joystickom s kopna upravljati jedrilicama u moru, na označenom regatnom polju – juniori.

image
Igor Petrović/JK Zenta

Nakon odjedrenih plovova, trka u osvajanju bodova za naslov prvaka države, znači sportskog dijela, slijedi popodne i radionica za instruktore, preciznije obuka za rad unutar ove zanimljive jedriličarske klase DF65.

Radionica je najavljena u trajanju od 16 do 19.30 sati.

image
Igor Petrović/JK Zenta

Što se pak nedjelje tiče, drugog dana prvenstva Hrvatske, taj termin je rezerviran za najbolje kormilare – seniore. Start prvog plova je zakazan za 10 sati, a tko će osvojiti epitet pobjednika na regati radio-upravljanim modelima, znat će se u popodnevnim satima.

image
Igor Petrović/JK Zenta
19. travanj 2024 23:00