StoryEditorOCM

36. izdanjeTalijanska Luna Rossa u finalu izazivača America‘s Cupa, sada je očekuje okršaj s britanskom posadom Ineos Team UK

30. siječnja 2021. - 14:02

Posada talijanske jedrilice Luna Rossa izborila je plasman u finale "Prada Cupa", čiji pobjednik automatski postaje službeni izazivač za najprestižniju regatu i naslov osvajača America’s Cupa.

Luna Rossa je "uplovila" u finale nakon što je u polufinalu u Aucklandu pobijedila American Magic sa 4-0.

Sada je očekuje okršaj s britanskom posadom Ineos Team UK-a u borbi za veliko finale 36. America’s Cupa u ožujku protiv trenutačnog nositelja naslova Emirates Team New Zealand.

"A sad Ineos, momci", rekao je oduševljeni član posade Lune Rosse Jimmy Spithill, koja je u četvrtoj polufinalnoj borbi pretekla američku posadu za 3:51 minute.

Taktičar Lune Francesco Bruni dodao je kako već "osjećaju da vrijeme za osvetu" nakon prethodnih poraza od Ineosa, predvođenog poznatim britanskim kormilarom Benom Ainsliejem.

"Ponosan sam na ekipu koja je napravila velik korak naprijed u odnosu na prošli vikend", rekao je Bruni komentirajući: "Ako nastavimo poboljšavati brzinu jedrilice, to će značiti vrlo dobru borbu s Benom."

Finale izazivača bit će između 13. i 22. veljače, a America’s Cup između 6. i 15. ožujka.

30. travanj 2024 09:07