StoryEditorOCM

boot tullnSve spremno za veliki nautički sajam u Austriji: najavljena svjetska premijera najbržeg električnog čamca!

Piše M. I.
28. veljače 2023. - 11:03

Nakon Boot Dusseldorfa i zagrebačkog Sajma nautike, na redu je još jedan veliki europski sajam - Boot Tulln u Austriji, s tradicijom dužom od 50 godina, koji će se održati od četvrtka 2. ožujka, pa do nedjelje 5. ožujka.

Kako najavljuju organizatori, očekuje se oko 50 tisuća posjetitelja koji će tih dana obići ponudu u prostoru sajma površine od 117 tisuća metara četvornih. To uključuje izložbeni dio, dvorane za predavanja i prezentacije i niz popratnih atraktivnih sadržaja povezanih s morem, rijekama i jezerima.

Oko 380 izlagača koji su prijavljeni na sajam, predstavit će nove modele jedrilica i motornih brodova, katamarana, električnih brodova, pa sve do bogate ponude za vodeni outdoor turizam poput kajaka, kanua, gumenjaka, ronilačke opreme, surfinga i sličnog.

image

Boot Tulln

Friedrich Michael Jansenberger

Među izlagačima će biti i ACI koji će u sklopu svog izložbenog prostora posjetiteljima omogućiti uvid u najluksuzniju i najmoderniju hrvatsku marinu – ACI marinu Rovinj, ali i prezentirati projekt uspostave buduće ACI marine Rijeka u Porto Barošu.

Iako Austrija nema mora, ima mnoštvo moreplovaca od kojih su većina poklonici Jadranskog mora. I to kao vlasnici brodova na vezu u našim marinama, i kao vjerni korisnici čarter flote u hrvatskim marinama, posebno u sjevernom dijelu Jadrana. Zato mnogi izlagači iz Hrvatske smatraju Boot Tulln nautičkim sajmom na kojem se obavezno moraju predstaviti.

Između ostalog, na sajmu će biti izložena i brojna tzv. ekološka plovila na električni pogon.

Najavljena je svjetska premijera najbržeg električnog čamca na svijetu Performance e801 sa 400 KS i najvećom brzinom od gotovo 100 km/h.

image

delphia 10 sedan

delphiayachts.com

Najveći električni brod bit će Delphia 10 Sedan koji dolazi iz poljskog brodogradilišta Delphia, pionira u elektromobilnosti.

Posjetitelji će moći vidjeti i brod Candela Seven C-7, prvi karbonski električni čamac na svijetu, a zanimljivi će zasigurno biti i premijerno predstavljeni E-Boot Diva i  X-Shore 1.

image

xshore 1

xshore.com
image

Foto: candela.com

Foto: candela.com
19. travanj 2024 16:55