StoryEditorOCM

vjetar ‘okreće‘Poteškoće u pomorskom prometu na splitskom i riječkom području, u prekidu i trajektna linija Ubli - Vela Luka - Split. Već sutra stiže nova ciklona

Piše OM
24. siječnja 2021. - 08:35

U prekidu su linije:

Splitsko okružje:

- Katamaranska linija 9604 Ubli - Vela Luka - Hvar - Split u prekidu

- Katamaranska linija 9602 Vis - Split u prekidu

- Trajektna linija 604 Ubli - Vela Luka - Split u prekidu

Zbog loših vremenskih prilika uvodi se raniji povratak na brodskoj liniji 612 Komiža - Biševo (M/B Sveti Salvestar) s polaskom u 9:00 sati iz uvale Mezoporat > Luka Komiža.

Riječko okružje:

- Katamaranska linija 9308 Mali Lošinj - Cres - Rijeka u prekidu

- Katamaranska linija 9309 Novalja - Rab - Rijeka u prekidu

Izvješće Pomorskog meteorološkog centra Split DHMZ-a dana 24.01.2021. u 06 sati

Upozorenje

Na južnom i srednjem Jadranu prema sredini dana ponovno udari juga i južnog vjetra u jačanju na 35-60 čvorova, još u početku na otvorenom moru udari jugozapadnog vjetra 35-45 čvorova, dok se već prema kraju dana prvo na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana očekuju udari tramontane, uz obalu i bure, 35-60 čvorova koji će već u drugom dijelu noći slabjeti. More ponegdje 5, noću na otvorenom južnog i dijela srednjeg Jadrana i 6. Mjestimice nevere.

Stanje

Ciklona s frontalnim poremećajem približava se sa zapada i brzo će se premještati preko Jadrana na istok, a već se sutra očekuje nova.

Vremenska prognoza za Jadran za prvih 12 sati

Jugozapadni vjetar u okretanju na jugo i južni vjetar 10-20, na srednjem i južnom Jadranu će brzo jačati na 18-38 čvorova, dok će već poslijepodne prvo na sjevernom Jadranu, a navečer i južnije, skrenuti na tramontanu, uz obalu i buru, 16-32 čvora. More 3-4, na otvorenom srednjeg i južnog, navečer i na sjevernom, 4-5. Vidljivost 5-15km. Pretežno oblačno, mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom, osobito poslijepodne i navečer.

Vremenska prognoza za sljedećih 12 sati

Jaka do olujna tramontana, uz obalu i bura će u drugom dijelu noći slabjeti prvo na sjevernom Jadranu gdje će ponovno okrenuti na slabo do umjereno jugo. More valovito, na otvorenom i jače valovito, na južnom i dijelu srednjeg Jadrana i uzburkano. Oblačno uz mjestimičnu kišu i pljuskove s grmljavinom, a u drugom dijelu noći prvo na sjevernom Jadranu djelomično razvedravanje.

23. travanj 2024 11:55