StoryEditorOCM

novo na tržištuNapuljski ljepotan s tri kabine: predstavljen luksuzni Libeccio 13.5 za đite na visokoj nozi

Piše M. ŠTRBAC
10. siječnja 2023. - 11:27

Novi kabinski model Libeccio 13.5 u gami talijanskog škvera Gozzi Mimì iz Napulja, dizajnirao je Valerio Rivellini, trudeći se vodećem brodu u njihovoj gami podariti vrhunsku udobnost i prestižan štih. Pritom je ciljao na buduće vlasnike koji žele spojiti suvremeni komfor s elegancijom tradicije.

Ovoga morskog ljepotana s ambicijama male jahtice pokreću dva dizelska motora Yanmar od po 370 konjskih snaga, osiguravajući mu maksimalnu brzinu od 30 čvorova. U tom je smislu Libeccio 13.5 Cabin namijenjen najiskusnijim jahtašima, zaljubljenima u ravnotežu između profinjenog ukusa ove vrste plovila i udobnosti najsuvremenijih modela.

image

Obilje tikovine i dizajnerske finese

Domenico Senese, predsjednik Uprave napuljskog brodogradilišta, kazao je kako su im značajna vodilja u projektu novoga člana obitelji Gozzi Mimì bile povratne informacije dobivene istraživanjem tržišta i od kupaca, te je dodao:

– Ovaj model je savršen za obitelj ili grupu prijatelja koji žele udobno boraviti na brodu, zahvaljujući rasporedu s tri kabine, dvije kupaonice i kuhinjom.

Brod je nastao iz Libeccia 13.5, povijesnog modela marke osnovane 1975. godine, kao nova verzija koja za cilj ima skladno komponiranje klasičnih maritimnih aduta glisirajućih ligurskih guceva s nikad prije postignutom udobnošću. Jer u neveliki trup ugrađene su dvije kabine s dva odvojena ležaja, te velika vlasnička s bračnim krevetom. Pritom visoku razinu privatnosti posade, koja je tipična uglavnom za veće jahte, osiguravaju dvije kupaonice, koje su uspješno složene u zadani prostor.

image

Komfor i udobnost su na visokoj razini

Kao i na svim modelima brodogradilišta Gozzo Mimì, korišteno je plemenito drvo, mahom tikovina, dok je stakloplastični trup izrađen metodom vakuumske infuzije. Cijena ovog napuljskog ljepotana iznosit će oko 480 tisuća eura. 

Ukupna dužina ........................... 13,5 m

Dužina trupa ...............................11,4 m

Širina ............................................4,1 m

Težina ....................................10.180 kg

Motori .......................Yanmar 2 x 370 KS

Maksimalna brzina .......................30 čv.

CE kategorija dizajna .......................... B

Nosivost ..................................14 osoba

28. travanj 2024 04:09