StoryEditorOCM

Sailing ChallengeKraj odlične nautičke sezone, šoltanska marina Martinis Marchi obilježila je naravno – jedreći!

Piše Sandra Barčot
20. listopada 2022. - 20:00

Nakon što su zaslužili epitet "najbolja mala marina u Hrvatskoj" na ovogodišnjim Danima hrvatskog turizma, organizirali su tradicionalni jedriličarski izazov "Martinis Marchi Sailing Challenge 2022."

Premda je "Sailing Challenge" regata revijalnog karaktera, okršaja na moru i onog natjecateljskog duha, naravno nije nedostajalo. Flota od 19 brodova je jedrila u akvatoriju Maslinice, ruta oko prekrasnih otočića dužine oko 7 nautičkih milja pružila je dovoljno izazova i prezentacije jedriličarskih vještina, a najbolje se snašla ekipa "Yachting in Croatia", ispred drugoplasirane posade "Adriatic sailing" te trećih koji su ujedrili u cilj a to je tim "Sailing forever".

image

Pobjednička ekipa

- Hvala svima na dolasku, predstavnicima charter tvrtki i agencija, predstavnicima marina, čelnicima otoka Šolte, dragim prijateljima! Zajedno smo i ovom regatom potvrdili odličnu suradnju u turističkoj sezoni, no posebno me raduje što smo osim sporta, postigli i humanitarni karakter našeg druženja. Prikupljena su sredstva za rad Udruge Osmijeh, novoosnovane otočne udruge za socijalnu integraciju svih dobnih skupina. Sada je bio fokus na donacije za pomoć djeci sa poteškoćama u razvoju sa otoka Šolte. Ujedno smo održali i tradicionalnu ekološku akciju čišćenja Martinis Marchi marine uz pomoć ronioca iz Ronilačkog centra Trogir – naglašava Ivan Kuret, voditelj marine Martinis Marchi, zadovoljan i rezultatima regate te događanja i na moru i na kopnu, najavljujući druženje pod jedrima i dogodine...

image

Jedrila se ruta od 7 NM
 

23. lipanj 2024 04:22