StoryEditorOCM

problemi u prometuOtoci odsječeni: u prekidu su brojne trajektne, katamaranske i brodske linije. Jugo će prema kraju dana okrenuti na jugozapadnjak i malo oslabjeti

Piše OM
28. prosinca 2020. - 18:50

Izvješće HAK-a u 18,30 sati

Zbog vjetra u prekidu su:

- trajektne linije: Prizna–Žigljen, Porozina–Brestova, Lopar-Valbiska, Zadar-Brbinj, Šibenik-Kaprije-Žirje, Split-Vela Luka-Ubli, Split-Rogač, Split-Supetar, Sumartin-Makarska, Sućuraj-Drvenik, Split-Vis, Soline - Drvenik M. - Drvenik V, Sobra-Prapratno i Dubrovnik-Lopud-Suđurađ;

- katamaranske linije: Dubrovnik-Šipanska Luka-Sobra, Korčula-Hvar-Split, Split-Bol-Ubli, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Milna-Rogač-Split, Split-Vis, Split-Bol-Jelsa, Šibenik-Kaprije-Žirje, Zadar-Premuda-Silba-Olib, Zadar-Rivanj-Sestrunj-Zverinac-Božava-Brbinj, Rijeka-Rab-Novalja i Mali Lošinj-Cres-Rijeka;

- brodske linije: Mali Lošinj-Unije-Susak, Zadar-Preko, Zadar-Sali-Zaglav-Zadar, Zadar-Mali Iž-Veli Iž-Mala Rava-Rava, Vrgada-Pakoštane-Biograd, Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ.

Zadarsko okružje:

- trajektna linija 433 Zadar - Rivanj - Sestrunj - Zverinac - Molat u prekidu. Linija će se obaviti 29.12.2020. po rasporedu za ponedjeljak.

- trajektna linija 401 Zadar - Ist - Olib - Silba - Premuda u prekidu. Linija će se obaviti 29.12.2020. po rasporedu za ponedjeljak.

Red plovidbe u utorak 29.12.

Splitsko okružje:

- Katamaranska linija 9604, Ubli- V. Luka- Hvar -Split u prekidu

- Katamaranska linija 9603, Jelsa - Bol - Split u prekidu

- Katamaranska linija 9602, Vis -Hvar- Split u prekidu

- Trajektna linija 604 Ubli - V. Luka - Split

image
Današnji prizor iz Splita

RANIJE OBJAVLJENO

Danas će na na sjevernom Jadranu puhati jako i olujno jugo i južni vjetar u okretanju na jugozapadnjak, a more će pritom jačati na valovito i jače valovito, javlja HRT.

Na srednjem Jadranu jako i olujno jugo i južni vjetar mogu na otvorenome moru podići valove i do 5 metara, a navečer će okrenuti na jugozapadnjak. Kiša će osobito padati u drugom dijelu dana, ponegdje uz grmljavinu, a obilnija će biti u unutrašnjosti Dalmacije. Uz jaku južinu i mjestimice kraća sunčana razdoblja temperatura poslijepodne između 10 i 15 °C.

Na jugu Hrvatske umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom. Puhat će jako i vrlo jako jugo i južni vjetar, prema kraju dana ponegdje i olujan, uz uzburkano more. Najviša dnevna temperatura oko 15 °C.

- U danima koji slijede u unutrašnjosti promjenjivo, pa i pretežno oblačno, mjestimice s kišom, najčešće u gorskim predjelima te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije. Ponegdje će biti i obilnije kiše. Susnježica i snijeg samo u najvišim planinama. U utorak južni i jugozapadni vjetar i najtoplije, zatim će vjetar oslabjeti, a temperatura biti u blagom padu. Na Jadranu i u nastavku idućeg tjedna kišovito, ponegdje s obilnom kišom, mjestimice i grmljavinom, a moguće su i poplave. U najtopliji utorak još jak južni i jugozapadni vjetar, zatim će postupno slabjeti - prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

image
Današnji prizor iz Splita

Izvješće Pomorskog meteorološkog centra Split DHMZ-a dana 28.12.2020. u 06 sati

Upozorenje

Mjestimični udari juga, na južnom Jadranu i južnog vjetra, u jačanju tijekom dana na 40-70 čvorova, u drugom dijelu noći će slabjeti. More ponegdje 5, u drugom dijelu dana 6, u drugom dijelu noći će slabjeti. Mjestimice nevere.

Stanje

Jadranu se sa sjeverozapada približava duboka dolina s frontalnim sustavom.

Vremenska prognoza za Jadran za prvih 12 sati

Jugo, na južnom Jadranu i južni vjetar, u jačanju na 20-40, poslijepodne ponegdje do 45 čvorova, krajem dana će na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana okrenuti na jugozapadni vjetar i malo oslabjeti. More 3-4, u jačanju na 4-5, u drugom dijelu dana ponegdje 6. Vidljivost 10-20 km. Promjenjivo oblačno, mjestimice kiša, pljuskovi i grmljavina.

Vremenska prognoza za sljedećih 12 sati

Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana pojačan do vrlo jak, mjestimice olujan jugozapadni vjetar, u drugom dijelu noći će slabjeti. Na južnom i dijelu srednjeg Jadrana jako do olujno jugo i južni vjetar, postupno će okretati na jugozapadni vjetar i malo oslabjeti. More valovito i jače valovito, ponegdje uzburkano, u noći će postupno slabjeti, prvo na sjevernom Jadranu. Promjenjivo oblačno, mjestimice kiša, pljuskovi i grmljavina.

24. travanj 2024 20:32