StoryEditorOCM

Pomoć za obnovuJadrolinija će Dan žalosti obilježiti sirenama sa svih brodova flote, djelatnici će od plaće za prosinac moći izdvojiti sredstva za pomoć stradalima

2. siječnja 2021. - 10:55

Kako bi se pomoglo stradalima u potresu na području Sisačko–Moslavačke županije, Jadrolinija je donijela Odluku o oslobađanju plaćanja putnih karata za vozila koja sudjeluju u prijevozu humanitarne pomoći, vozila DVD-a, HGSS-a te volontera koji odlaze kao pomoć na potresom nastradalo područje, objavljeno je iz našeg nacionalnog brodara..

Zbog evidencije besplatnog prijevoza potrebno je dostaviti naziv organizacije, ustanove, udruge ili ime i prezime, registarsku oznaku, tip vozila, datum putovanja te luku ukrcaja na e-mail passdept_h@jadrolinija.hr.

Osim besplatnog prijevoza za humanitarnu pomoć, besplatan prijevoz imaju sve osobe s pogođenih područja koje putuju prema otocima uz predočenje osobne iskaznice.

Uz stavljanje svojih usluga na raspolaganje, organizirana je i humanitarna akcija djelatnika Jadrolinije koji će od plaće za prosinac moći izdvojiti željeni iznos za pomoć stradalim obiteljima. Uz prikupljene donacije djelatnika, donaciju će uplatiti i Jadrolinija. Sva prikupljena novčana sredstva bit će uplaćena na račun koji je Vlada Republike Hrvatske otvorila za donacije financijskih sredstava u akciji "Pomoć za obnovu nakon potresa".

Dan žalosti bit će obilježen sirenama sa svih brodova flote u 12:19 sati te spuštenim zastavama na pola koplja.

23. travanj 2024 22:33