StoryEditorOCM

vjetar radi problemeBura zaustavila neke trajetkte i katamarane na sjevernom Jadranu, poslijepodne će slabiti. Sljedećih dana suho, djelomice sunčano, ali hladno

Piše Hina, OM
11. siječnja 2021. - 08:03

Zbog vjetra u prekidu su katamaranske linije Mali Lošinj-Cres-Rijeka i Novalja-Rab-Rijeka te trajektne linije Stinica-Mišnjak, Prizna-Žigljen,  Lopar-Valbiska i Porozina-Brestova  dok katamaranska linija Ist-Zapuntel-Brgulje-Molat-Zadar plovi bez pristajanja u luci Zapuntel.

Prognoza za ponedjeljak

Na Jadranu će danas biti djelomice sunčano vrijeme s promjenljivom naoblakom, a tek rijetko može pasti malo kiše, uglavnom u Dalmaciji tijekom jutra i prijepodneva, dok će na sjevernom Jadranu biti snijega nošenog burom, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ)..

Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, podno Velebita i olujna s orkanskim udarima, a na jugu i sjeverozapadnjak. Poslijepodne će bura postupno slabiti.

Na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije najviša temperatura zraka većinom će se kretati od 5 do 10 Celzijevih stupnjeva.

Sljedećih dana većinom suho, barem djelomice sunčano, ali hladno

- Idućih će dana na Jadranu prevladavati suho vrijeme, te barem djelomice sunčano. U utorak i srijedu bura i sjeverni vjetar bit će umjereni i umjereno jaki, a u četvrtak će okrenuti na južni i jugozapadni vjetar. Bit će i dalje razmjerno hladno.

Na kopnu će sa smanjenjem naoblake od utorka noći i jutra biti sve hladniji pa će već od srijede u mnogim mjestima najniža temperatura biti i ispod -5 °C. Iako tu i tamo može pasti poneka pahulja, ponajprije u gorju, nove su oborine vjerojatne tek u četvrtak - prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

18. travanj 2024 22:20