StoryEditorOCM

CECLOUsporen i napuhan, a tako zabavan: predstavljamo dječji morski skuter Jetskid

Piše Promo
13. siječnja 2024. - 09:01

Sve što imaju i rade veliki mora se ponuditi i djeci, jer će donijeti sigurnu zaradu – svojevrsno je geslo suvremenog potrošačkog društva. To vrijedi u brojnim segmentima života, pa tako i kada je riječ o zabavi na moru. Nakon što su kajaci, gondole, daske za windsurfing i SUP daske za veslanje već dobile umanjene verzije, sada se sve češće smanjuju i vodeni skuteri. Naravno, uz prikladno usporavanje i brigu o potpunoj sigurnosti djece, ali ipak sa svim funkcijama moćne i brze velike braće. Tako je nedavno i francuska tvrtka Ceclo predstavila električni morski skuter za djecu od 5 do 12 godina, nazvan Jetskid.

Riječ je CE certificiranom plovilu za plažu kategorije D (poput kajaka ili pedaline). Omogućuje djeci plovidbu brzinom do 3 čvora (6 km/h), s izborom od 5 brzina naprijed i 3 brzine unatrag. Sastoji se od cjevastog aluminijskog okvira učvršćenog na rigidni plastični dio, obrubljen napuhujućim PVC komorama, pa sliči malom gumenjaku.

Pogoni ga električna penta Yamaha koju napaja litij-ionska LifePO4 baterija od 12 volti s vijekom trajanja od 1500 ciklusa. Autonomija mu je od 40 do 90 minuta, ovisno o odabranom načinu rada. Isporučuje se potpuno sastavljen u kartonskoj kutiji dimenzija 1,4 x 0,8 x 1,2 metra. Ne zahtijeva održavanje, a tvornica daje jamstvo od dvije godine. Cijena ove morske igračke, koju će djeca sigurno voljeti, je 2800 eura, a može se kupiti u internetskim trgovinama. M. Š.

27. rujan 2024 21:13