StoryEditorOCM

SPOTTER BY RA‘ISUpoznajte novu generaciju silikonskih varalica, ne ostavljaju ravnodušnim nijednog predatora

Piše Boris Bulić/MAX FISHING
19. ožujka 2023. - 11:03

Spotter je varalica koja omogućuje svestranu i učinkovitu animaciju u bilo kojoj varaličarskoj tehnici.

Premda je temeljno kreirana za lov brancina, zahvaljujući inovativnom hidrodinamičnom dizajnu i ekstremno provokativnoj živosti pri bilo kakvom načinu i brzini povlačenja, Spotter varalica ne ostavlja ravnodušnim nijednog predatora.

Spotter je varalica izrađena posebnom tehnologijom kojom je, uz zadržavanje visoke gustoće mase od koje izrađena uspješno zadržana i podatnost zahvaljujući kojoj ova varalica u povlačenju ostvaruje mekane, elastične, vrlo atraktivne i kontinuirane vibracije s različitim frekvencijama.

Varalica savršeno točno i poslušno reagira na pokrete kojima joj spinner udahnjuje život, omogućujući tako i maksimalnu prilagodbu animacije u posebno zahtjevnim situacijama, primjerice kada riba teško prima.

Udah života Spotteru, izlomljenom ili frenetičnom akcijom, povlačenjem po dnu ili u pola mora, u kurentu ili pak u mirnoj bonaci, jednostavna je igra, neposredna i puna iznenađenja. Ova varalica vrlo vjerno oponaša realistično i brzo plivanje male iglice ili jegulje što je provjereno lovna taktika.

Vijugave kretnje ove varalice uz nagle promjene smjera provjereno potiču napad čak i kad su lovina apatični i selektivni predatori.

Zahvaljujući spuštenoj glavi i savršenoj ravnoteži, i s minimalnim opterećenjem, Spotter se može zabaciti jako daleko pri čemu valja naglasiti da ima savršenu akciju čak i bez dodatnog opterećenja.

Boje su kod Spottera pažljivo birane i podijeljene u različite serije tako da se mogu primijeniti u ciljanim ribolovima, sve ovisno o okruženju i željenom načinu prezentacije.

Tijelo Spottera je ispunjeno brojnim detaljima, pigmentima koji se prelijevaju, 3D oblikovanim elementima, istaknutim elementima ručno oslikanima, dio po dio, dok transparentni sloj premaza Spottera čini posebno izdržljivijim.

Hydrolab System by RA‘IS inovativan je dizajn na kome počiva kompletan koncept ove varalice.

Računalnim tehnikama i programima poput CFD (Computational Fluid Dynamics) kojima je obrađeno plivanje i ponašanje pravih riba, poboljšani su hidrodinamika i vibracije koje emitira ova varalica tako da je akcija Spottera tijekom povlačenja uistinu nevjerojatno prirodna.

Rep varalice, koji je pokretljiviji i slobodniji od ostatka tijela, zahvaljujući posebno proračunatom sužavanju i kalibriranim zglobovima, kružno vibrira simulirajući pokretanje lakog plijena.

Tako, nakon što dospije u more, Spotter postaje kontinuirana elastična vibracija, krajnje uvjerljiva i prirodna koju s jednakim tekom gutaju i šaruni, i ušate, i strijelke, i brancini, dok plavu ribu poput skuša i lokardi ne treba ni spominjati.

Čak i u mirovanju, kada se izloži samo sili kurenta, zahvaljujući velikoj i atraktivnoj pokretljivosti cijelog tijela, Spotter vibrira, što ga čini izvrsnim izborom i za panulu.

INFO:

ŠKORPION-DNC
Tel: 01/2322 515

ino@skorpion-dnc.hr
https://skorpion-dnc.hr/

Varalica Spotter je inače dio Slug sinkRo bait serije, izgrađene na potpuno novom konceptu i načinu razmišljanja o ribolovu s mekim varalicama.

U takvom su pristupu čimbenici okoliša, poput vjetra, kurenta, ili same vještine ribolovca koja zahtjeva kontinuiranu prilagodbu animacije, zapravo temeljni faktori koji određuju dinamiku konstrukcijskog pristupa izrade.

Ove jedinstvene varalice su dostupne u prikladnim pakiranjima od pet komada zagrebačkoj prodavaonici ribolovne opreme Škorpion-DNC po cijeni od 14,20 eura.

image

U pakiranju se nalazi pet varalica

HANZA MEDIA
image

Izbor boja i dekora je više nego bogat

17. travanj 2024 00:01