Ljubav ljudi prema ribi ili mesu s roštilja vrlo je raširena, pa tako i među nautičarima. No, na brodu je ta želja malo teže ostvariva. Manja plovila kompenziraju je grill tavama ili plinskim rošitiljem, a hrabriji zatvorenim roštiljima na brikete što se montiraju na ogradu broda, ali to zbog požara postaje vrlo nepoželjno.
Za veća plovila koja imaju struju od 220 volti postoje i vrlo napredna rješenja. Poput roštilja Kenyon B70561 od nehrđajućeg čelika s IntelliKEN Touch kontrolama koje omogućuju precizniju kontrolu nad temperaturama na roštilju. Možete odabrati način regulacije temperature (F i C, te jednu od 16 postavki topline prelaskom prsta preko kockica kontrole.
Sa snagom od 1300 W bit ćete spremni za roštiljanje za manje od 10 minuta, uz temperature veće od 550°C. Čelik izrade je nehrđajući Marine Grade 304, a roštilj ima tri godine jamstva. Čisti se lako mokrim papirnatim ručnikom dok su rešetke još vruće. Ovaj napredni i iznimno kvalitetni brodski roštilj tvrtka Torden marine iz Svete Nedelje prodaje za 1068,90 eura plus PDV. M.Š.