StoryEditorOCM

dvije verzijeDomaći hladnjaci top-klase kombinacija su preciznog strojnog i strpljivog ručnog rada, a tvrtka iz Hrvaca rabila je najbolje materijale i komponente

Piše Ž. S.
9. svibnja 2021. - 12:24

Nova serija Hidro Plus agregata za hladnjake, zamrzivače i hladnjake vina, rezultat je 30-godišnjeg rada tvrtke Sustavi Janković na razvoju rashladnih sustava u mobilnim sredstvima prijevoza kopnom i morem. Uređaji su kombinacija preciznog strojnog i strpljivog ručnog rada, a tvrtka iz Hrvaca je pri izradi rabila najbolje materijale i komponente vodećih svjetskih proizvođača. Izrezani su laserom i oblikovani na CNC stroju.

Osim za prvu ugradnju, serija Hidro Plus namijenjena je za zamjenu sustava pogonjenih remenom, od kojih je neusporedivo tiša, ekonomičnija i trajnija. Smanjuje količinu rashladnog plina s 1500 na samo 150 grama. Sustav se može konfigurirati od 1 do 4 kompresora, a po narudžbi i više. Redundantan je, pa kvar jednog rashladnog kruga ne utječe na funkcionalnost drugih, što je posebno važno kod prekooceanskih putovanja.

Hidro Plus uređaji proizvode se u dvije varijante – u inačici za izravan rad s morskom vodom i u verziji za rad sa slatkom vodom, kada se koristi već postojeća cunifer cijev (legura bakra, nikla i čelika) ugrađena na vanjskoj strani broda. U drugoj verziji sustav je opremljen podsustavom za punjenje, odzračenje i kontrolu diletacije optočnog medija – mješavine vode i antifriza.

Sustavi Janković ove uređaje prodaju u rasponu cijena od 4800 do 16.000 kuna. 

20. travanj 2024 07:28