StoryEditorOCM
Život‘opametio sam se‘

Ispovijest Adriana Petričevića (1): Bio sam mlad i lud, žao mi je... Namučio sam roditelje. I ne zovite me više Mad Max

31. srpnja 2024. - 14:01

Nazvali su ga Mad Max iz Splita, u četiri godine platio je 15.000 tisuća eura kazni za prometne prekršaje, bio je u zatvoru više puta, oduzeta mu je vozačka dozvola, policija mu je ne jednom oduzimala vozila. To je ono što je o njemu godinama znala šira javnost.

– Bio sam državni neprijatelj broj 1 – kaže nam Adrian Petričević (24) iz Splita.

Našli smo se s njim u betonskoj bazi u Stobreču, gdje rolo vrata zakrivaju garažu, studio za snimanje i skladište na više etaža. Za ogromni prostor plaća najamninu zaradom od dvije firme i YouTube kanala.

Osim tri trkaća automobila na dvjema dizalicama, u prednjoj najvećoj prostoriji dominiraju pehari poredani po policama uza zid. Nijedan nije kupljeni rekvizit. Osvojio ih je Adrian na stazi za drift.

Dogovorili smo susret s njim da pretresemo zašto je bio negativan lik crnokronikaških vijesti, ali i da otkrijemo kada i kako je krenuo sunčanom stranom ulice. U prvom tekstu bavit ćemo se njegovim javnim likom i djelom.

Najprije da te pitam, je li ti žao zbog svega?

–  Je, bio sam mlad i lud, neke stvari tada nisam shvaćao. Žao mi je što sam to priuštio svojim roditeljima, curi... Moja poruka mladima je - poštujte zakone, radi sebe i drugih. Moja namjera nije bila činiti zlo, bio sam, kako sam već rekao - mlad i lud. 

Jesi li se, kako bi rekli naši stari, dozva pameti?

– Mislim da jesam! Današnji Adrian je puno drugačiji od Adriana otprije pet godina. 

PROČITAJTE I OSTATAK VELIKE ISPOVIJESTI U KOJOJ ADRIAN GOVORI O BORAVKU U ZATVORU, KAZNAMA, SUTKINJI KOJA GA JE OSLOBODILA, ‘DRIFTANJU‘... 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2024 08:31