StoryEditorOCM
ŽivotUDRUGA 9 ŽIVOTA

Upozorenje vlasnicima: ‘Ako morate staviti ogrlicu oko vrata ljubimcu, evo na što ne smijete zaboraviti‘

Piše MOZAIK SD
14. rujna 2023. - 08:55

Iz osječke Udruge devet života osvrnuli su se na mačke koje njihovi vlasnici puštaju da izlaze van kuće, a imaju ogrlice, ili pak mačaka na ulici kojima je netko stavio ogrlicu. Loša ideja, kažu.

- Često smo znale izaći na dojave i pronaći ozlijeđene mace zbog ogrlica. Neke su i umrle jer su zapele i nisu se mogle osloboditi. Mi nismo protiv ogrlica dapače to ima jako puno prednosti. Ali ono na što morate pripaziti je da se ogrlica može otkačiti. Maca može zapeti i ugušiti se ako se ne može osloboditi.

image
Shutterstock

Također mogu nastati teške ozljede i velike rane ako provuku nogu kroz ogrlicu pokušavajući ju skinuti. Za mace koje izlaze van preporučujemo ogrlice, pogotovo s kontaktom skrbnika ako se izgube, no ne zaboravite da i ta ogrlica mora imati sigurnosnu kopču - pojasnili su.

Osim toga, zamolili su ljude da mačkama ne stavljaju ogrlice koje imaju zvonce, jer je ono mačkama izuzetno iritantno, piše Jutarnji list.

- Takve ogrlice koristite isključivo za gluhe mace koje ne možete dozvati i da čujete gdje su. Naravno i takva ogrlica mora imati sigurnosnu kopču. Osim toga, općenito, pazite da ogrlica ne bude previše stegnuta a niti previše "labava". Idealno je da Vaš jedan prst bude razmak tako da je maci ugodno a nije preširoko oko vrat - zaključili su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 21:53