StoryEditor
ŽivotROKO SIKAVICA

U seriji ‘Dar Mar‘ glumi zamantanog policajca Željka, a evo kakve je epizode s policijom imao u privatnom životu i na što je potrošio honorar od uloge

Piše Anita Matić
5. veljače 2021. - 15:05

Na male ekrane ponovno se vratila serija "Dar Mar" u kojoj jednu od glavnih uloga tumači i mladi splitski glumac Roko Sikavica. U seriji je policajac Željko, pomalo naivan, nezreo..., a iz prve ruke smo odlučili provjeriti hoće li u novim epizodama doći do kakvih promjena u karakteru, te što nam nose novi nastavci...

– U mjestu će se počet događati neke čudne stvari, koje će unijeti velike promjene u život policajaca. Kako će se oni nositi s tim morat ćete pogledati u nastavku serije, to vam ne smijem otkrivati. A što se tiče Željka, njemu će se u životu dogoditi "velike" stvari. To će ga učiniti još zbunjenijim i nepromišljenijim. Ove epizode koje slijede baš sam uživao snimati.

Imate li vi u privatnom životu kakvu zanimljivu anegdotu s policijom; korištenje mobitela tijekom vožnje, nekorištenje sigurnosnogpojasa, alkotest...?
– Uh, ima ih, ali ne tako često. Sjećam se bilo je to na drugoj godini Akademije, za vrijeme emitiranja "Glasa naroda" gdje sam glumio načelnikova sina kojeg je igrao Draško Zidar. Uglavnom, išao sam pješke doma nakon faksa. Bilo je nekih 10 sati navečer. I prešao sam preko zebre na Zrinjevcu gdje su me zaustavila dva policajca. Pitali su me znam li što sam napravio. Naravno, ja sam rekao da ne znam, potpuno zbunjen. Ispostavilo se da sam prešao preko crvenog svjetla na semaforu. Dok sam se pravdao kako sam umoran, kako sam bio zamišljen i ostale nebuloze, treći policajac koji je stajao malo sa strane je doviknuo: "Ajde pustite momka, to je od načelnika sin!". Ova dvojica su ga upitno pogledala pa je treći morao dodatno objasnit: "Od načelnika iz serije!". Na što smo se svi počeli smijati, i pustili su me. I dalje sam im zahvalan... ta kazna mi nije bila najpotrebnija.

image
Nova Tv press


Koliko se ova uloga svidjela vašim najbližima; roditeljima, prijateljima... Kakvi su komentari?
– Pa mislim da im se sviđa, valjda ne lažu zato jer smo si dobri. Mater kaže da je glavna u ulici!

Premda ste mlad glumac, vaša karijera razvija se po nekom idealnom scenariju, za razliku od mnogih vaših kolega, kojima je situacija s koronavirusom dodatno zakomplicirala stvar. Koja je, da tako kažemo, tajna vašeg uspjeha i koji je, po vašem mišljenju, najjači glumački adut?
– Još puno pure trebam pojest'. Zasad dobro ide, hoće li se tako nastaviti to nitko ne zna. Ne bih znao što mi je najveći glumački adut, možda sreća... Ne znam... Korona je svima poremetila poslove, pa tako i nama, samo mi ne možemo raditi od doma, ne možemo bez publike. Valjda će se vratiti što prije.

Vježbanje –​ mo'š mislit'

Nakon završetka snimanja serije "Dar Mar", čeka vas snimanje u filmu "Stric". U kakvoj ulozi ćemo vas tamo vidjeti?
– Tamo ću se naći u ulozi Sina koji je na neki način u izolaciji sa svojom disfunkcionalnom obitelji. U izolaciji nisu svojom voljom niti zbog koronavirusa. Mislim da je tema neobična, nesvakidašnja i zanimljiva. Film "Stric" je debitantski uradak talentiranih i kreativnih redatelja Andrije Mardešića i Davida Kapca i imat će izvrstan "cast". Jako se veselim. Bit će to veliki glumački izazov.

image
Nova Tv press


Serija "Dar Mar" vam je u glumačkom smislu, kao i onom u pogledu popularnosti dosta donijela. Kad govorimo o financijama, što vam je uloga mladog policajca donijela; čime ste se počastili?
– Kupio sam kompjutor, ali stvarno dobar kompjutor. To mi je nekako već dugo želja. Baš sam sretan, ostvario sam dječački san. Možda se još počastim nekim putovanjem, ali to ću još vidjeti.

image
Nakon prekida s Tenom Nemet Brankov, Roko je i dalje slobodan
Boris Kovacev/Cropix


Proživljavate možda i najljepše godine svoje mladosti, koje zbog ove nesretne pandemije sigurno ne izgledaju onako kako bi trebale... Mlada generacija uistinu je zakinuta za mnogo toga, od izlazaka, tuluma, putovanja..., a u tim godinama nedostatak istih kudikamo teže pada. Kako to kompenzirate, kako sada izgledaju vaša druženja, izlasci...?
– Mislim da je izazov za našu generaciju živjeti u ovakvim vremenima. Neko potpuno drugačije iskustvo. Al' nije izgubljeno. Događaju se jako zanimljive stvari, nađe se način za zabavu, na kraju krajeva teško je zaustaviti silinu mladenačke energije. Ali svakako svi jedva čekamo popuštanja mjera te otvaranje kafića i ostalih mjesta za druženje. Nadam se da će to doći s toplijim vremenima, šteta je biti u zatvorenom ako je vani toplo vrijeme. Ma i ta korona više je dojadila, i Bogu i ljudima.

Evo na početku pandemije ste kazali kako ćete početi vježbati, pročitati neke knjige... Jeste li to napravili?
–​ Mo'š mislit'..., al' to ću ove godine! U ovoj pandemiji sam spoznao da imam nevjerojatnu sposobnost provoditi dane ne radeći apsolutno ništa.

image
Roko s ekipom iz serije 'Ko te šiša'
 
Davor Pongracic/Cropix


Dugo vremena ste bili u vezi s glumicom Tenom Nemet Brankov... Je li vam u međuvremenu netko drugi zarobio srce ili ste i dalje solo?
–​ Reka bi Oliver: "Ništa nova, ništa nova".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. srpanj 2021 01:58