StoryEditorOCM
Životmutne radnje

Talijanka u videu otkriva trikove kojima se služe prodavači sladoleda i kako prepoznati onaj pravi: Ne plaćajte zrak!

Piše mozaik sd
4. kolovoza 2023. - 11:26
Dok na velikim vrućinama uživaju u sladoledu, kupci ne razmišljaju o cijeni i sladoledarskim trikovima (ilustracija)Nikola Vilić/Cropix

Na ovim visokim temperaturama mnogi od nas za rashlađivanje koriste sladoled. Pri tome može biti problem njegova cijena, ali i kvaliteta, odnosno pitanje je li pravi ili umjetni.

Jedna je turistička vodičica iz Rima u videu na Instagramu otkrila kojim se trikovima i prijevarama služe kako bi zavarali kupce.

Budući da je Italija poznata po najboljem sladoledu, vodičica je iznijela i detalje kako prepoznati pravi talijanski sladoled.

Prvo pravilo: Posuda za sladoled mora biti ravna.

Ako vidite velike "planine" sladoleda, što prodavači pokušavaju učiniti? Žele vas impresionirati. Međutim, oni taj sladoled umute, pa se on digne i napuni zrakom, a tijekom večeri opet splasne. Dakle, doslovno plaćate zrak, poručuje ona, prenosi City Magazine.

Obratite...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. studeni 2024 20:14