StoryEditorOCM
Životbrazilske traume

Najgora noćna mora za roditelje; Tinejdžerica ukrala novorođenče iz rodilišta; Evo kako je to izvela

Piše mozaik sd
2. studenog 2023. - 22:28

Krađa bebe iz rodilišta, pa i sam ideja i sumnja na to, noćna je mora svakog roditelja.

Cuane Malaquias, 19, navodno je ukrala jedan dan staroga Ravija Cunhu iz bolnice u Rio de Janeiru u Brazilu.

Novorođenče je odvedeno iz gradskog rodilišta Amelia Buarque de Hollanda oko 2 sata ujutro dok je njegova majka Nívea Rabelo (27) spavala.

Malaquias je navodno zgrabila Cunhu iz bolničkog kreveta prije nego što ga je stavila u preveliku torbu i otrčala natrag u svoj dom udaljen pet milja u faveli Morro do Borel. Dužnosnici bolnice rekli su da je tinejdžerica najvjerojatnije ušla u dvorište penjući se kroz balkon, prije nego što se ušuljala u sobu, piše The Sun.

Zastrašujuća snimka prikazuje Malaquias kako hoda bolnicom s bebom u torbi prije nego što je nestala s ulaza, a da je nitko nije primijetio.

image

Dječačić vraćen majci

Screenshot Instagram

Cunhin djed, Davi, kasnije je otkrio da je njegova snaha dojila dijete, a da mu je žena promijenila pelene prije nego što su zaspali.

"Dvadeset minuta kasnije, kada se (njegova žena) probudila da pogleda Ravija, više nije bio u košari", rekao je brazilskoj novinskoj kući G1.

"Odmah je supruga pokušala od ostalih u sobi saznati je li ga netko podigao da ga smiri, ali nije. Moja supruga je pala u očaj, otišla u sestrinsku sobu i oni su otkrili nestanak", kaže djed.

Susjedi dojavili o krađi bebe

Policija je primila anonimnu dojavu od susjeda i uhitila Malaquias u njezinu domu u srijedu ujutro. Policajci su dječačića hitno vratili u bolnicu i ponovno ga spojili s njegovim očajnim roditeljima.

Još četiri novorođene bebe i njihove majke spavale su na podu u trenutku incidenta, javlja TV Globo.

G1 i Globo vijesti izvijestili su da je Malaquias, majka petogodišnje djevojčice, pet godina bila u nestabilnoj vezi s oženjenim muškarcem. Majka tinejdžerica također je tvrdila da je u to vrijeme bila trudna. Rekla je policiji da je novorođenče pripadalo njoj kada je uhićena.

Ravi Cunhina baka s majčine strane suočila se s Malaquias ispred policijske postaje i rekla joj: "Zašto si nam to učinila? Zašto? Neka ti Isus oprosti! On te voli! Neka se smiluje!".

Ovaj slučaj dolazi u trenutku kada je mlada mama otkrila da joj je kći ukradena sa samo tri dana i da je policiji trebalo 17 godina da je pronađe. Još jedna žena suočena je s optužbama za otmicu prošle godine nakon što se predstavila kao medicinska sestra i pokušala ukrasti novorođenče. Žena koja je 2019. otela tek rođenu djevojčicu iz rodilišta i prodala je za 1500 funti osuđena je na sedam godina zatvora, piše The Sun.

Svi ti slučajevi trebali bi biti snažmo upozorenje brazilksom zdravstvenom sustavu da se poduzme sve kako se nešto slično ne dogodi više nijednom roditelju.

image

Sretni roditelji uoči poroda

Screenshot Instagram
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 09:56