StoryEditorOCM
ŽivotNAPRAVITE NA VRIJEME

Možete li se sjetiti kada ste zadnji put očistili madrac? Evo kako to možete vrlo jednostavno napraviti

Piše D&D
21. kolovoza 2024. - 10:23

Čišćenje madraca ne mora biti komplicirano i skupo, tvrdi Rebecca Mayes, stručnjakinja za spavanje iz luksuznog britanskog proizvođača kreveta Harrisona Spinksa, dodajući kako vam pritom mogu pomoći čak i neki kućanski predmeti, piše Dom i Dizajn.

Ona je u razgovoru za The U.S. Sun upozorila kako koža može postati nadražena ako spavate na neočišćenom madracu, ali je predložila i neke savjete uz koje se možete vrlo jednostavno riješiti sve nakupljene prašine, mrtve kože, grinja i drugih ostataka s površine na kojoj spavate. Također, istaknula je kako se madrac treba okrenuti i rotirati nekoliko puta godišnje i očistiti barem jednom u šest mjeseci kako bi mu se produljio vijek trajanja, a to bi trebalo biti dovoljno za "svjež i zdrav" san.

image
/Shutterstock

"Za dubinsko čišćenje koristite nježni prašak za rublje bez izbjeljivača ili tekućinu za pranje pomiješanu s malom količinom vode. Jednostavno utrljajte na sve tragove, a zatim nanesite tanak sloj sode bikarbone preko cijelog madraca kako biste neutralizirali mirise. Ostavite nekoliko sati, a zatim očistite četkom za odjeću", rekla je, dodajući kako mrlje ne treba namakati, već ih tretirati nježnom četkom. Nakon što je postupak obavljen s obje strane, madrac treba ostaviti da se potpuno osuši.

image
/Shutterstock

Upozorila je na još jednu učestalu naviku kod čišćenja madraca.

"Nikada ne smijete koristiti usisivač na madracima koji sadrže prirodna punila", rekla je, dodajući kako to može dovesti do uništavanja vlakna.

Savjetovala je i mijenjanje posteljine jednom tjedno te čišćenje madraca i popluna svakih nekoliko mjeseci, piše Dom i Dizajn.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 18:41