Jeste li znali da imotsko autohtono vino kujundžuša, od istoimene sorte loze, ima status vrhunskog bijelog vina? Da, višestoljetni trud imotskih vinogradara i vinara napokon je potvrđen najvećom nagradom za kvalitetu nekoga vina.
Danas kujundžušu možete vidjeti na stolovima najizbirljivijih vinopija, narudžbe za nju pristižu i preko oceana, ona je nezaobilazna vinska poslastica u svatovima, u biranim društvima, na prigodnim feštama. A prvi veliki uspjeh kujundžuše i rekli bismo početak njezina uspona datira tamo još 2005. godine, kada je tada već uzorni vinogradar i vinar Ivan Jerković iz Runovića, s petnaeste međunarodne Sabatine održane u Dubrovniku, donio u Imotski Zlatnu medalju za Imotsku kujundžušu, najkvalitetnije vino na natjecanju.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....