StoryEditorOCM
Životpronašao je djed

Mlada trudnica otišla prileći, više se nije probudila; unatoč naporima nisu uspjeli spasiti ni nju ni bebu

Piše MOZAIK SD
7. kolovoza 2024. - 21:24

Leah Roberts (21) iz Walesa bila je trudna pet mjeseci i tek nekoliko dana prije tragedije je saznala da očekuje djevojčicu. Ova trudnica jednog dana se osjećala loše i otišla je prileći, a na zaprepaštenje i žalost obitelji i šire zajednice nije se više probudila.

“Otišla je leći na 30 minuta. Netko je došao po Leu da vidi ide li negdje van, a djed je otišao u njenu sobu pokušati je probuditi, ali nije uspio. Otišao je reći baki da je ne može probuditi pa je ona ušla u sobu i shvatila da nešto nije u redu, skinula ju je s kreveta i počela s oživljavanjem. To je bilo sve, jednostavno je otišla na spavanje i nikad se nije probudila”, ispričala je njena obitelj, javlja WalesOnline.

Majka dotrčala u kuću

Njena majka, Martine Vaughan, dotrčala je u kuću s hitnom pomoći i policijom, ali unatoč njihovim najboljim naporima tijekom više od sat vremena, Leah i beba nisu spašene.

Prijateljica Becky Davies je ispričala kako je Leah bila prekrasna osoba. “Bila je najnesebičnija osoba koju ste ikada mogli upoznati. Ni na koji način nije imala lagan život, ali sve što je željela bilo je voljeti i biti voljena zauzvrat. Obitelj joj je bila jako važna, uvijek je govorila da će biti majka. Vodila je moju djecu i svoju braću van. Ušla bi u sobu i bez obzira na to je li imala loš dan ili ne, uvijek bi pitala kako ste. Bila je jednostavno puna ljubavi, pričljiva i zabavna, bila je prava luckasta osoba s velikim srcem.”

Izrazi sućuti

Postavljena je GoFundMe stranica kako bi se obitelji pomoglo s troškovima pogreba. Gospođa Davies je rekla: “Samo pokušavam prikupiti dovoljno novca da im omogućim dostojan ispraćaj. Dovoljno je teško izgubiti kćer, ali izgubiti i unučicu u isto vrijeme mora biti jedna od najtežih stvari koje mogu zamisliti.”

Izrazi sućuti za Leu i njezinu nerođenu bebu stizali su sa svih strana. Njena obitelj sada čeka rezultate obdukcije kako bi se utvrdio uzrok njezine smrti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 01:21