StoryEditorOCM
ŽivotISPROBAJTE

Janjetina pečena u pećnici, dobra kao ona ispod peke

Piše sponzorirano
8. lipnja 2023. - 08:00

Janjetina! Jedna riječ, a sve govori. Malo tko joj može odoljeti, na koji god način da je pripremljena. Ipak, većina će se složiti da je najslađa ispod peke. Ali što ako živite u stanu, a nemate ni balkon ni dvorište u kojem biste mogli postaviti kamin!? Imate samo pećnicu, ali, vjerujte, i tu se janjetina može spremiti da bude baš kao ispod peke.

Kako biste pripremili ovaj specijalitet "za prste polizati", za početak trebate nabaviti odgovarajući komad mesa. Svi znaju da je janjetina hrvatskog porijekla najukusnija i najzdravija. A upravo takvu pronaći ćete u Tommyjevoj bogatoj ponudi. Riječ je o mesu provjerene kvalitete i kao takva je nepogrešiv izbor svih gurmana.

Za ovako spremljenu janjetinu mogu se uzeti i prsa, koja treba narezati na jednake komade. Meso začinimo solju, paprom, mljevenom crvenom paprikom, sitno nasjeckanim češnjakom, šakom ružmarinovih listića i sve prelijemo s malo ulja. Dobro promiješamo i tako začinjene komade janjećih prsa složimo na dno posude za pečenje.

Sa strane, u jednoj zdjeli na krupno narežemo povrće – krumpir, dvije-tri mrkve, dva-tri crvena luka, a može i jedan srednje velik korijen celera.

Sve to povrće začinimo na isti način kao i meso – sol, papar, češnjak, crvena paprika, ulje, a dodamo još i bijelo vino, toliko da povrće bude "okupano".

Potom sve povrće rasporedimo preko mesa u posudi za pečenje i zalijemo "marinadom" od povrća.

Stavimo u pećnicu na 200 stupnjeva i ostavimo da se peče otprilike pola sata. Tada izvadimo iz pećnice, meso dignemo na površinu iznad povrća i ostavimo da se peče još četrdesetak minuta na istoj temperaturi.

Nakon toga provjerimo je li meso dovoljno mekano pa, prema ukusu, odmah poslužimo ili ostavimo u pećnici još koju minutu. Preostaje vam samo janjetinu poslužiti i uživati u rapsodiji okusa. Vidjet ćete, meso će vam se topiti u ustima, a ovaj specijalitet naći će se na vašem stolu više od jednom.

I ne zaboravite, temelj dobrog mesnog jela jest svježina namirnice, njezina kvaliteta i provjeren izvor. U Tommyju nude samo najbolje po tom pitanju.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 03:17