StoryEditor
ŽivotBrzo i jednostavno

Jamie Oliver otkrio kako napraviti omlet u samo 45 sekundi i poručio da jaja nisu rezervirana isključivo za doručak: trebat će vam tek dvije namirnice

Piše PSD
24. studenog 2020. - 14:29
Shutterstock

Jedan od najpoznatijih kuhara na svijetu, ako ne i najpoznatiji, Jamie Oliver napravio je pravu revoluciju u kuhinji kada je pokrenuo svoju prvu televizijsku emisiju. Nepretencioznim pristupom i diranjem svega nonšalantno rukama, ne bježeći od nereda pokazao je da kuhanje može biti zabavno, a hrana svejedno ukusna. Posljednji recept u nizu koji nam je otkrio je brzinski omlet koji je uspio pripremiti u samo tri četvrtine minute. 

Znamo da često jela koja se naoko čini najjednostavnijima za napraviti zapravo ispadnu najgora. Nije tako lako svladati ni omlet, barem ne da bi izgledao kao na doručku u restoranu pa u kući svaki zapravo ispada isto kao obična kajgana. Zato je kuhar s pratiteljima na svom Instagram profilu podijelio recept za svoj svilenkasti brzi omlet. 

-To jelo obožavaju moja djeca, a ja ga volim jesti za doručak, za popodnevnu užinu ili uslijed ponoćnog napadaja gladi, rekao je Oliver i sugerirao da jaja nisu vezana isključivo za doručak kako se nekad zna misliti. 

U jednu zdjelicu umiješao je dva jaja koja je odmah nakon toga prolio po vreloj tavi na koju je prethodno dodao tek malo maslinova ulja. Na jaja je prosuo naribani cedar sir i umjesto da je okretao omlet kao palačinku samo ga je iskreno direktno na krišku crnog kruha. 

Objasnio je da je dobio teksturu nalik prhkog tijesta ili kroasana, zahvaljujući brzini kojom se jelo priprema. 

Jedno od glavnih obilježja Oliverovog pristupa kuhanju je i pokazati gledateljima da obroci koje ubacujemo između glavnih ne moraju nužno biti nezdravi. Radio je i na projektu unutar kojeg je stvarao jeftine, a zdrave recepte za užine u Britanskim školama. Sada pak znamo samo jedno, a to je što će nam biti užina ovog popodneva. 

  

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

15. siječanj 2021 17:27